Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение „ДНЕС” – Видин настоява държавната власт да предприеме конкретни мерки за решаване на острите социално-икономически проблеми на Северозапада, превърнали региона в най-бедния в България и Европа!

Гражданско движение „ДНЕС” – Видин настоява държавната власт да предприеме конкретни мерки за решаване на острите социално-икономически проблеми на Северозапада, превърнали региона в най-бедния в България и Европа!Гражданско движение „ДНЕС” – Видин, Гражданско движение „Аз обичам Видин” и Гражданско движение „Видин” са изпратили общо  писмо до Министерския съвет, Народното събрание и Президентството, в което акцентират върху сериозните проблеми на Северозападния край на България, превърнал се от един от проспериращите райони на България в най-изостаналия днес в цяла Европа регион. В него се настоява представителите на държавната власт да предприемат незабавни конкретни мерки за извеждане на тази част на България от унизителното положение, в което се намира от над две десетилетия насам. Прилагаме пълния текст на писмото.    

 

 

До г-н Пламен Орешарски, министър-председател на Република България

 

До г-н Михаил Миков, председател на Народното събрание на Република България

 

До г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България

 

 

 

Уважаеми представители на държавната власт в Република България,  

 

 

Обръщаме се към Вас, за да изкажем нашето възмущение от поредното незачитане на реалните проблеми на област Видин.

 

Намаляването на цената на таксата за преминаване на Дунав мост Русе- Гюргево в размер на 2 € за лек автомобил, последвал от подобно действие на румънската страна поставя в дискриминационно положение Дунав мост 2.

 

Политиката, водена от всички правителства след 1989 год. доведе до парадокса, регион Видин от най-богат да изпадне в състояние на най-беден в България, а както е известно и в ЕС.

 

Фрапиращ е фактът за изключително непрофесионална и недалновидна политика при изграждане на инфраструктурата към Дунав мост 2 / ПЪТ Е79 и ЕВРОКОРИДОР № 4 – магистрален път с тунел през прохода „Петрохан”, който бе предвиден за изграждане още при функционирането на ВТОРОТО ОБИКНОВЕНО НАРОДНО СЪБРАНИЕ В БЪЛГАРИЯ.

 

Господа представители на държавната власт в Република България, вие сте избрани от гражданите, за да защитавате техните интереси и спазвате КОНСТИТУЦИЯТА като основен закон. В резултат на нейното незачитане във Видин няма университет, закриват се отделения в болницата, ликвидира се болницата в гр. Кула, закриват се институции, единствено в нашия регион не се правят мащабни археологически разкопки, пренебрегва се историческата мощ и геополитическото значение на Старопрестолния Видин.

 

Вследствие посоченото по-горе НАСТОЯВАМЕ за конкретни действия, за чието изпълнение да получим съответни гаранции от вас.

 

Имаме готовност да сезираме европейските депутати, както и световната общественост по проблемите, създадени от действия и бездействия на българските правителства за период от двадесет и четири години до днес.

 

 

Стоте дни, дадени ви в аванс от видинското гражданство, обявени в деня на откриването на Дунав мост 2 изтичат на 06.09.2013 год.

 

Припомняме ви за пореден път, че Видин е част от българската държава, в това число и няколко пъти нейна столица!

 

 

 

 

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ДНЕС”                         

Красимир Михайлов – областен координатор               

 

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „АЗ ОБИЧАМ ВИДИН”

Юли Петров – управител

 

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ВИДИН”

Ненчо Нешев - председател


5394