Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение „ДНЕС” подкрепя инициативата за всеобщо гласуване – „Гласуваме всички”

Гражданско движение „ДНЕС” подкрепя инициативата за всеобщо гласуване – „Гласуваме всички”Гражданско движение „ДНЕС”е изпратило писмо до Национално движение за стабилност и възход, в което се подчертава:

 

Ние, от Гражданско движение „ДНЕС”, подкрепяме инициативата за всеобщо гласуване като изход от дълбоката политическа криза, в която е обществото ни от месеци насам. Гражданската активност по време на избори е от решаващо значение за справедливостта и честността на изборния процес. Ето защо подкрепяме идеята за всеобщо гласуване, която може да се осъществи още на следващите избори. При всеобщо гласуване ще се постигне по-голяма обективност, като израз на волята на народа при провеждане на избори.

 

Изборите през май 2014 ще бъдат тест за гражданското ни съзнание и ще имат голямо значение за провеждането и на парламентарните избори. Затова смятаме, че сега Нардното събрание трябва да осигури избирателна система, която да насърчи гражданите да отидат и да гласуват.

 

 

Ние сме за подхода да се стимулират гражданите, а не да се санкционират и затова подкрепяме чрез нашата организация подписката „Гласуваме всички”.

 

 

В заключение в писмото на „ДНЕС” се изтъква, че организацията ни ще подкрепи всички инициативи, свързани с искането новият Изборен кодекс да има специален пакет от мерки за насърчаване на гражданите да гласуват.

 


4330