Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение „ДНЕС” участва в работата на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения

Гражданско движение „ДНЕС” участва в работата на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации и движенияНа среща на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения на 42-то Народно събрание бяха обсъдени правилата му за работа.

 

За председател на Обществения съвет бе избрана Ивелина Алексиева, изпълнителе директор на Института за модерна политика. В срещата взеха участие над 15 организации.

 

Гражданско движение „ДНЕС” беше представлявано от члена на Управителния съвет на Движението Петър Лазаров.

 

Участниците обсъдиха направените от председателя на Обществения съвет правила за работа. Дискутирана беше необходимостта от етични правила на поведение, които да залегнат в правилника, като гарант за по-добрата и ефективна работа на съвета. Коментирана беше възможността в Обществения съвет да бъдат предоставяни важни искания от НПО, които преди това са били поставяни пред управляващите, и по тях няма развитие. В такива случаи Общественият съвет може отново да включи тези нерешени проблеми в дневния ред на правителството.

 

Срещата премина в конструктивен диалог, в който участниците се запознаха и одобриха правилата за работа на Обществения съвет.   


5188