Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение ДНЕС и Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”: Исканията на гражданите трябва да бъдат реализирани

Гражданско движение ДНЕС и Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”: Исканията на гражданите трябва да бъдат реализираниГражданско движение ДНЕС и Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” предприеха конкретни действия за реализиране на исканията на гражданите, внесени в Народното събрание на 22.12.2010 г.

 

Представителите на гражданското общество предложиха на управляващите следното:

 

  1. Да бъде изработен график и работна схема за разработване и реализиране на съответните законови промени, които да осъществят и узаконят исканията на стотици хиляди граждани.
  2. Представителите на Движение ДНЕС и НГИ „Срещу произвола на монополите” да бъдат официално включени в Консултативния съвет на ДКЕВР, за да участват активно в дебатите и взимането на конкретни решения.

 

За целта бяха изпратени писма до Министъра на икономиката, енергетиката и туризма – Трайчо Трайков, Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Александър Цветков, Председателя на ДКЕВР – Ангел Семерджиев , Председателя на Комисията за регулиране на съобщенията – д-р Веселин Божков, Председателя на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм – Мартин Димитров и на Председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения на Народното събрание – Иван Вълков.

 

Гражданите очакват адекватна и бърза реакция за реализиране на направените предложения.


2581