Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско движение ...
Гражданско движение с предложение до кмета инж. Хасан Азис за подобряване на качеството на живот в Община Кърджали

Гражданско движение с предложение до кмета инж. Хасан Азис за подобряване на качеството на живот в Община Кърджалив. "Арда" - От гражданско движение „ДНЕС” направиха писмено предложение до кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис във връзка с изследването на Института за пазарна икономика „Местни условия за правене на бизнес 2011” година. Чрез писмото те изразяват безпокойството си след направената на 14 април класация, която посочи Кърджали, като Община с най-лоши условия за бизнес.

Общинската комисия на „ДНЕС” в лицето на областния координатор Димитър Илчев сподели, че не са били съгласни с направената класация и в тази връзка са направили предложения, които биха подобрили качеството на живот в Общината.

От гражданското движение смятат, че трябва да бъде поставен проблема с междублоковите пространства и те да бъдат превърнати в детски площадки и места за отдих. Трябвало да се реши и проблема с маркировката на пешеходните пътеки на възлови и опасни за пешеходците места за пресичане и на пътните артерии в града, като те трябвало да бъдат боядисани и постоянно поддържани.

Бездомните и безпризорните кучета също са били един от проблемите, които трябвало да бъдат решени. Обособяването на обществени тоалетни за домашните любимци в парковете и задължаването на собствениците им да контролират и спазват установения ред е последното предложение на гражданското движение.

Според Димитър Илчев предложенията им са били реални и изпълними неща в разумни срокове, които ще спомогнат Кърджали да стане по-добро място за живеене.

 

За да видите публикацията, моля натиснете тук.


3662