Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданско сдружение...
Гражданско сдружение „ДНЕС” започва допитване до жителите на Кърджали, чрез „Арда нюз”

Гражданско сдружение „ДНЕС” започва допитване до жителите на Кърджали, чрез „Арда нюз”От днес Гражданско движение „ДНЕС” стартира националната инициатива „ Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община”. Допитването до жителите на областния град ще продължи до края на февруари, каза Димитър Илчев, координатор на Движението за област Кърджали. Медиен партньор в допитването ще бъде и вестник „Арда нюз”.

На електронния сайт на медията www.ardanews.infoгражданите ще имат възможност да поставят най – наболелите проблеми за града или да се включат в съвместната ни анкета. Идеята на „ДНЕС” е да стимулира гражданската инициатива, а поставените проблеми ще бъдат класирани и внесени за обсъждане и разрешаване от кмета и председателя на общинския съвет, съвместно с  жителите. „Чрез допитването, което се провежда в цялата страна „ДНЕС” и регионалните медии по места ще положат основата на нов тип диалог с управляващите, чрез който общинските администрации наистина да станат институцията, в която мнението и гласът на гражданите са приоритет, за да се разрешават поставените от тях проблеми”, каза Лариса Карабашова, член на координационния съвет на Сдружението, тук.

На 5-ти декември Димитър Илчев е депозирал писмо до кмета на общината Кърджали инж.Хасан Азис, с искане за съвместна работа по 3 важни проблема, а именно изграждането на детски и спортни площадки, решаване на проблема с бездомните и безпризорни кучета, като апелират да бъдем първият град, който ще реши този казус и ще се отличи сред другите общини. Третият по важност  наболял въпрос е подобряване на организацията за движение на пътни превозни средства в нашия град. Тук, „ДНЕС” се надява да предизвика интереса на хората  с обществено обсъждане.

Уважаеми читатели, ние Ви призоваваме да отстоявате гражданската си позиция като посетите нашият сайт, където може да поставите проблемите на квартала, в който живеете или града.

„На 12 февруари ни предстои Събрание на учредителите на ОППМ / общество на пострадалите от произвола на монополите/. Срещата ще се проведе в София, като на нея ще се вземат решения за разширяване на дейността ни в различни сфери. Като пример мога да посоча трудово правни взаимоотношения, банкови измами, пострадали от пътно транспортни произшествия, домашно насилие и други”, обяви още Димитър Илчев. Той допълни, че приемната на „ДНЕС” ще работи с удължено работно време. Два пъти в седмицата на разположение на търсещите помощ  ще бъде и юрист, който ще съветва правно и безплатно жителите на Кърджали.  Приемната се намира на бул.”Беломорски”87- а, кръговото на автогарата.


1868