Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Група българи: Г-н Борисов, върнете невинните апартаментчици на постовете им!

Група българи: Г-н Борисов, върнете невинните апартаментчици на постовете им!Г-н Бойко Борисов да се извини за изразеното съмнение и да върне на постовете всички, които бяха проверени и оневинени за конфликт на интереси от независимата и безкомпромисна мега структура КПКОНПИ. Цветан Цветанов, Цецка Цачева и останалите потърпевши от скандала „Апартаментгейт“ да бъдат овъзмездени за преживените притеснения и унижения.

Това пишат в писмо група граждани. Те имат намерение да започнат събиране на подписи в подкрепа на несправедливо посочените като замесени в съмнителни сделки политици и управленци. 

Авторите на обръщението предлагат също българската държава да заведе дело в Европейския съд срещу българския народ, който се усъмни в честността на въпросните политици и управленци. Народът трябва да понесе санкции за това, че хвърли петно на челата на доблестните партийни кадри и им причини стомашни и други смущения.

Не би било лошо правителството да допълни списъка с предложени бележити българи за орден „Стара планина“, а президентът на им ги връчи. 

За да се постигне пълна справедливост, редно е също главният прокурор Сотир Цацаров да продължи да изпълнява задълженията си и след изтичане на мандата. Такъв главен прокурор не сме имали и трябва да се гордеем с него, заяви преди дни проф. Огнян Герджиков. Кой друг, ако не смелият професор Герджиков разбира от тези неща. Сигурно и детски стихове ще посвети на първия по ранг обвинител в държавата. 

Ако пък г-н Цацаров е постигнал договорка за някой друг достоен пост, то мястото му нека заеме неговият заместник Иван Гешев. Това ще е плавен преход към продължаване на хуманния подборен отстрел, в който г-н Гешев така слевно се специализира. Намесваме прокуратурата в темата, защото тя е тази, която трябва да свали мръсните съмнения относно произхода на милионите на политиците и управниците. Отвратително е да се съмняваме в нашите политици, които са дали безброй доказателства за своята почтеност и загриженост за бъдещето ни. Прокуратурата е длъжна да възстанови справедливостта. 

Не трсете ирония в този текст, защото няма да откриете такава. Народът се пробужда и все по-ясно вижда, че го управляват достойни мъже и жени. Най-достойните всъщност, нека го кажем ясно. 

Ще е напълно заслужено ако Светият синод канонизира за светци въпросните жертви на обществената заблуда. Става дума истински апостоли на демокрацията и благополучието, които извършиха истински чудеса с държавата и нацията. Цецо, Цецка - дори само имената им говорят толкова много. Съветският патриарх ще одобри, няма съмнение.

И накрая, да поздравим всички българи с безаварийния пожар и срутване на комин в ТЕЦ „Марица-изток 2“, с устремния възход на ТЕЦ „Варна“, новите санкции срещу собствениците на кучета без намордници, проверките на шума по морето и спасените дюни лично от министър Ангелкова... Стига черногледство, мрънкане и подбуждане към протести. Нека се насладим с пълна сила на светлото бъдеще, което грее пред нас като пътеводна звезда. Амин.

Фрог нюз

 

Източник: https://mobile.frognews.bg/104163