Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Гръцкият остров Кос ...
Гръцкият остров Кос ще приема безплатно германски лекари

Гръцкият остров Кос ще приема безплатно германски лекариГръцкият остров Кос от утре ще приема безплатно на почивка лекари от Германия, съобщи Министерството на туризма по повод отварянето от идната седмица на регионалните летища за пътнически полети.

170 лекари ще бъдат настанени безплатно на почивка в курорта като "признание и благодарност за техния принос в борбата срещу коронавируса в Германия", се казва в съобщението на министерството.  Министърът на туризма Хари Теохарис ще посрещне лично групата на острова, която ще се придружава от официални лица на туроператорската компания ТУИ.

Полетът от Германия ще бъде два дни преди отварянето на летищата за всички самолети на 1 юли. Една четвърт от гръцката икономика зависи от туризма и властите се стремят да убедят чужденците, че Гърция е безопасно място за почивка. В страната има 200 смъртни случая от КОВИД-19. Достъпът на туристи ще бъде съпроводен с някои формалности, защото 48 часа преди пристигането си те ще трябва да изпратят попълнени формуляри откъде идват и къде възнамеряват да се настанят.

 

Източник: https://www.segabg.com/


129157