Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Гузно! >> Живко Тодо...
Гузно! >> Живко Тодоров за

Гузно! >> Живко Тодоров за "Апартаментгейт": Хората са много чувствителни към всичко товаПолитиците, които са в управлението, трябва да бъдат по-чувствителни към ангажиментите, които имат. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на радио „Фокус“ Живко Тодоров, кмет на Стара Загора и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, по повод скандала с апартаментите на управляващите.

„Неприятни са такива скандали. Все още не разполагам с достатъчно информация какво точно се е случило. Различни неща излязоха по медиите, но така и не се разбра на какви цени са изповядани сделките. Очаквам това да стане ясно през следващите дни. Чисто политически - наистина хората са много чувствителни към всичко онова, което се случва във властта и управлението, особено всякакви придобивки за властимащите. Това е основното, което дразни хората“, отбеляза Живко Тодоров.

 

Според него все още не е ясно дали „Апартаментгейт“ ще се отрази на резултатите от изборите за европейски парламент, тъй като всичко зависи от развитието на скандала. „Две оставки вече бяха дадени, трябва да се получи информация какво точно се крие зад тези две оставки – покупка на апартаменти ли е, на какви цени. Г-жа Цачева също не даде достатъчно обяснения защо си тръгва. Наистина трябва да бъдат по-чувствителни всички, които са в управлението, към ангажиментите, които имат. Смятам, че това е в основата, защото понякога се гледа дали нещо е законово издържано – това е едната страна, от друга страна дали е за пример“, добави кметът.

 

Живко Тодоров коментира и проблемите, с които ежедневно се сблъсква местната власт. „Това са различни фактори, човешки грешки, проблем между институциите. По някои има празноти в законодателството или недостатъчно добро законодателство и нормативни уредби. Това в основни линии ни създава проблем“, каза още Живко Тодоров.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

ВОЙНАТА В ПАРТИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ ЗАПОЧНА: Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"

Борисов..., България не ви ще! (ОБНОВЕНО)

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, Цецка & сие, подайте оставка! Сметките с апартаментите не излизат. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов си пазят властта! (ОБНОВЕНО)

 
 

 


94037