Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Хиляди на площада, в...
Хиляди на площада, въпреки дъжда! >> Масов протест в Габрово, полицаите - с жилетки

Хиляди на площада, въпреки дъжда! >> Масов протест в Габрово, полицаите - с жилетки "Антиконфликт"Мирно минава четвъртата вечер от протеста в Габрово. Габровци все още смятат, че кметът на града - Таня Христова е - виновна за случващото се и продължават да искат оставката й. Хиляди са се събрали на площада, въпреки дъжда. Засилено е полицейското присъствие, а жилетките на полицаите са с надпис "Антиконфликт", съобщава НОВА ТВ.

Към този момент вече са задържани няколко души. Те са били арестувани в последните часове от днешния ден заради това, че не са носели у себе си лични документи. У част от тях са открити и бомбички. На всички входове на Габрово са създадени импровизирани пропускателни пунктове. Служителите на реда порверяват всички автомобили с различна от габровска регистрация, с повече пътуващи и предимно млади мъже. Някои от проверяваните недоволстват, че процедурата им губи времето. Други, пък, са съгласни с мерките са сигурност.

 

Припомняме, че най-много роми напуснаха Габрово още вчера на обяд. Тези, които са останали, казват, че се страхуват. "Заради трима роми страдат всички", изразяват недоволството си останалите.

 

Очаква се протестното шествие да тръгне по улиците на Габрово. Днес, за първи път, от началото на общественото недоволство в демонстрациите се включва и продавачът Венцислав, който пострада от побоя. По-рано днес той обясни, че двукратно е предупредил ромите да не създават напрежение в магазина, но те са продължили с конфликта. Последвали са обидни думи, отправени от тях към него и тогава той е реагирал.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/


96127