Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Хора в неравностойно...
Хора в неравностойно положение се докоснаха до магията на театъра

Хора в неравностойно положение се докоснаха до магията на театъраГражданско движение „ДНЕС“  осигури на 30 души в неравностойно положение – хора с увреждания и социално слаби граждани, възможност да се насладят на театралното изкуство, като им предостави билети за спектакъла „Неизмислена история“ на театър „Мим-Арт“, група „Жестим“  и танцьорите от балет „Веда Джуниър“. Наши доброволци помогнаха на гражданите, за които е невъзможно да се придвижват в градската среда. Мероприятието беше яаст от инициативата „ДНЕС помага“.

Представлението се състоя тази вечер в Централен куклен театър. Актьорите, които са деца с увреден слух, представиха вълнуваща постановка, посветена на рисковете на съвремието ни – наркотични вещества, алкохол, насилие.

„Макар за повечето хора те да са само част от криминалните хроники, тези проблеми могат да станат част от ежедневието на нашите близки, дори на самите нас, ако не сме подготвени, ако не сме се замисляли“ – казаха участници в представлението.

Спектакълът, изграден върху българска и световна популярна музика, е умело съчетание между пантомима, танц и песен в 40 минутна история. Актьорите от театър „Мим-Арт“ и група „Жестим“ не позволиха на зрителя да разбере, че всъщност те живеят в един свят на пълна тишина.

Талантът на актьорите трогна зрителите и ги накара да избухнат в аплодисменти. Постановката имаше особено силно въздействие върху специалните гости на „ДНЕС“, които години 

наред са живели без допир до магията на театъра.

Ако „Неизмислена история“ спаси поне едно дете от фалшивите удоволствия на съвременния свят, за нас би било щастие! За нас денят, в който сме помогнали и на един нуждаещ се човек, е един добър ден. Затова инициативата „ДНЕС помага“ ще продължи. Добрият пример повлича със себе си нови и нови доброволци и това ни приближава към едно истинско гражданско общество“ – сподели Петър Лазаров – отговарящ в Движението за работата с хората в неравностойно положение и главен координатор на националната доброволческа инициатива „ДНЕС помага“.

 

20.02.2013


404