Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Хората зад Мая Манол...
Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победаИнформационен сайт "ДНЕС"

 

КОЙ стои зад кандидатурата на Мая Манолова? Свикнали сме да натоварваме модела „КОЙ“ с негативно отношение. Когато на политическия небосклон се появи ново лице, ние започваме да търсим чии интереси обслужва - кръгове, олигарси, групировки.

Течението ни повлича, и когато български политик заяви загриженост и положително отношение към народа, по инерция започваме да ровим къде е далаверата. Да търсим под вола теле се превърна в национален комплекс, тъй като повече от десет години знаем, че властта обслужва мафията. Пробойната обаче е, че птичето каца веднъж на рамото ни, и ако го изгоним няма връщане назад – то отлита. Затова нека се вглеждаме в детайлите, за да не ни манипулира четвъртата власт. Така се случи и с кандидат-кмета Мая Манолова. Тя бе издигната от Инициативен комитет, в който няма случайни хора. Това са доказани професионалисти и общественици. Хора, които са работили с Манолова по различни проблеми, когато тя беше Омбудсман.

 

Граждански активисти, актьори, певци, спортисти, бивши политици подкрепиха кандидатурата ѝ за кмет на София


И започна едно човъркане какви са тези хора и защо застават зад Манолова. В обръщението на комитета ясно се посочва, че идейните виждания за столицата са в основата на издигането на кандидатурата. Когато видяхме имената на членовете, първото впечатление беше, че това са непримирими хора, които не ги е страх да застанат с името и позицията си, бунтари с визия за София. Имена, които са достатъчно популярни, с положение и успехи в обществото.

Да започнем с председателя на Инициативния комитет Никола Вапцаров. Той беше зам.-кмет на столичния район "Младост" в мандата на Десислава Иванчева, след което напусна екипа ѝ, воден от презумпцията, че не може да влезе в далаверите ѝ. В момента Вапцаров е един от протестиращите срещу изграждането на небостъргача "Златен век" на фирма "Артекс" в столичния квартал "Лозенец". Неговите действия и критики разбуниха политическите духове и този казус се превърна в погром над репутацията на Фандъкова и ГЕРБ. Няма по-логично последствие от това той да е в основата на ИК, издигащ Манолова.

Излишно е да изтъкваме достойнствата на олимпийските шампиони Таню Киряков и Армен Назарян, които са прочули България, и които имат изявена гражданска позиция.

Бунтарят Криско, който реди рими със социална насока, също подкрепя Манолова. Този певец, на когото министър „Ало“ Банов се подмазваше и му честитеше рождения ден с официално писмо. Само че Криско не е глупав, и не му трябва евтин ПР.

 

Мая Манолова с адв. Веска Волева и Георги Христов от Движение "ДНЕС"


Друг значим поддръжник на Мая е човекът, който дава надежда на хиляди двойки с репродуктивни проблеми проф. Атанас Щерев. Няма как в екипа на бъдещия кмет да не присъства и Деница Димитрова, която е защитник на хората в неравностойно положение и бе първият депутат в инвалидна количка. Да не забравяме и инициаторът на "Системата ни убива" Вера Иванова, както и майки на деца с увреждания, които протестираха с месеци пред парламента. Тогава бившият Омбудсман беше неотлъчно до тях, даже заедно внесоха в НС проектозакона за личната помощ. Като виден хуманист Манолова застана и зад уволнената медицинска сестра от „Токуда“ Мая Илиева, която също е в ИК. Името на режисьора Максим Генчев е познато на всички. Това е човекът, който доказа, че може да се направи мащабен филм като „Дякон Левски“, без да се краде, дори без да се използват държавни средства.

Всички тези личности, както и обикновените граждани са недоволни от управлението на столицата - от мръсния въздух, от презастрояването, от нефункционалната инфраструктура, от проблема с паркирането, от корупцията в обществените поръчки, и още много критични проблеми. Това са хора, заредени с енергия и хъс да помогнат за възстановяването на съсипана София. Зарядът на тези хора няма нищо общо с изтъркания, прогнил и износен екип на Фандъкова, който вече беше пратен на боклука от самата нея.

Екипът на Мая Манолова е готов и само чака едно провалено управление да си събере багажа и да се изнесе от Столична община.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Фандъкова ще обрече столичани на мръсна, прашна и непочистена София

Мая Манолова започна с горещите въпроси към Фандъкова

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

Армен Назарян, Криско и Анелия в комитета, издигащ Манолова за кмет

Мая Манолова депозирайки оставката си: Търпението ми се изчерпа!

Мая Манолова: КАНДИДАТИРАМ СЕ СМЕЛО И ПОЧТЕНО. УТРЕ ПОДАВАМ ОСТАВКА

Мая Манолова претърпя катастрофа. Дано да е случайна, следят ме навсякъде, обяви тя

Проект на Закон за съсловните организации внася днес Манолова

Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!

Никола Вапцаров от ИК 'Лозенец' е председател на комитета, издигащ Манолова за кмет (пълен списък)

 

 Image result for Maya Manolova

Никола Вапцаров оглавява инициативния комитет, който издига Мая Манолова за кмет на София


Граждански активисти, артисти и олимпийски шампион издигнаха Мая Манолова за кмет на София

 

 

 

 

 


112203