Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Христо Иванов: Доган...
Христо Иванов: Догансарай е емблема на превзетата държава

Христо Иванов: Догансарай е емблема на превзетата държаваЩе подам сигнал в прокуратурата за поругаване на българския флаг, каза бившият правосъден министър

 

Според бившия правосъден министър и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов имението в парк "Росенец", което се свързва с Ахмед Доган, е емблема за това, че българските институции и закон се изключват за определени хора, за да могат да си правят каквото искат. "Това е образът на това как България се превзема", каза той пред bTV.

Иванов обясни, че поводът за вчерашното му посещение на брега до сарая на Ахмед Доган е манипулативно решение на общинския съвет в Бургас, с което общински път се прехвърля на фирма, контролирана от почетния председател на ДПС. Въпреки че все още пътят е собственост на общината, вече там е изградена бариера и не се допуска никой до брега. На практика единственият начин да стигнеш до там е с лодка. "Този бряг е държавна собственост. Това ни каза областният управител, пише го и в кадастъра", посочи Христо Иванов.

 

Той изрази възмущението си от факта, че един от гардовете, които не му позволиха да стъпи на публичния каменист бряг, е хвърлил българския трикольор на земята. По този повод "Демократична България" ще пусне сигнал в прокуратурата за поругаване на флага. Освен това бившият правосъден министър се закани, че в събота ще се върне на мястото, за да си прибере българското знаме, като призова повече граждани да се съберат на бариерата до имението.

 

Иванов е убеден, че въоръжените охранители, които го изблъскаха във водата, всъщност са гардове на Националната служба за охрана, тъй като същите отдавна са в антуража на Доган. "Тези момчета или са гардове на НСО, или са по Закона за частната охранителна дейсност. И по двата закона те трябва да се легитимират. Днес пускаме искания до министъра на вътрешните работи и до шефа на НСО да се каже кое от двете нарушения е валидно", коментира лидерът на "Демократична България" и изрази мнение, че тези служители няма да бъдат освободени от охранителната служба по политически причини. "Борисов трябва да отговори защо НСО охранява Доган и Пеевски, колко струва това", категоричен е Христо Иванов.

 

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Иван Бакалов: Доган си мисли, че ще векува. Харалан е в унизителната позиция на Харизанов

Журналистът Венелина Попова: След това, което видяхме в това видео, всички трябва да сме на улицата, а не във Фейсбук

Доживяхме да видим опозиционери в Булгаристан бейлик*!

Журналистът Татяна Кристи: Ай сиктрир, бе! Този народ няма ли да се ядоса най-после?

Спешна проверка на НСО! Доган и Пеевски не ги искат никъде, а тук са господари

 


129865