Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / И балдъзата на Карад...
И балдъзата на Карадайъ с къща за гости, построена с европари

И балдъзата на Карадайъ с къща за гости, построена с европариРоднина на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ също има къща за гости, построена по европейски проект. Става въпрос за балдъзата на Карадайъ, която е и съпруга на кмета на Борино. Къщата е в село Чала, съобщи bTV.

Получената субсидия от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) е над 391 хил. лв. Проектът е одобрен през 2012 г., бенефициент е фирма "Чалаинвест ООД", тогава с управител настоящият кмет на с. Борино – Мустафа Караахмед.

 

И все пак аз трябва да се препитавам от нещо. Кандидатствахме със съпругата ми, спечелихме, назначихме хора, създали сме работни места. И след като ме избраха за кмет на общината прехвърлих акциите си на съпругата ми Затие Караахмед. Аз не виждам да има конфликт на интереси, защото по това време не съм бил кмет на общинат”, коментира Караахмед.

 

От 2015 г. управител на фирмата е Затие Караахмед – жената на кмета на Борино, която е бълдъза на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Нейният телефон е посочен като контакт на сайта на къщите за гости. Тя призна по телефона, че Карадайъ е идвал на гости в къщата.

 

Потърсен за коментар, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е отказал интервю.

Собствениците на къщите твърдят, че от ДФЗ са ги проверяли, но нередности не са откривали.

 

Попитани какво са показали проверките на фонда, оттам отказват коментар с мотива, че тече цялостна проверка на прокуратурата в страната, докато не приключи, се въздържат от коментар.

 

Източник:https://frognews.bg/


99339