Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И да излъжат не мога...
И да излъжат не могат >> Маринов за по-скъпия нощен труд на МВР: Воля има, но трябват средства

И да излъжат не могат >> Маринов за по-скъпия нощен труд на МВР: Воля има, но трябват средства"Това, което се заплаща в момента като нощен труд е малко, но всичко е въпрос на възможности и бюджет. При наличие на парични средства това може да бъде коригирано". Така министърът на вътрешните работи Младен Маринов отговори на журналистически въпрос дали МВР има шанс да преговаря със синдикатите си за по-добро заплащане на извънредния и нощен труд.

С бюджета за следващата година може да се коригира и МВР ще се бори за увеличаването цената на нощния труд. Маринов отчете, че има воля, но въпросът е, че трябва да се намерят средства.

Маринов призова първо да не се смесват двете теми - нощния труд бил едно, а извънредния съвсем друго. По думите му обаче правели се срещи, но извънредният труд е необходим, защото "при такива кризи няма как без извънреден труд".

Служителите на МВР са на ненормирано работно време и могат да бъдат призовани винаги, за да си изпълняват служебния дълг, предупреди Маринов.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://news.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бунт до дупка >> Полицаите излизат на протест заради ниско заплащане на нощния труд

Полицаи готвят протест заради неспазени обещания

След гафа с нощния труд на полицаите, Младен Маринов обеща да търси пари

Полицейски синдикат скочи срещу решение на Маринов да намали цената на нощния труд

Наливане на милиони от пусто-в празно! >> Увеличават бюджета на МВР с 3 млн. лева заради проекти за присъединяването към Шенген

МВР - хем с най-голям бюджет, хем все така си получава дарения104977