Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И там >> Първи случа...
И там >> Първи случай на африканска чума при свинете в Ловешко

И там >> Първи случай на африканска чума при свинете в ЛовешкоПърви случай на африканска чума при свинете е регистриран в Ловешката област. Пробата, взета от отстреляно миналата седмица диво прасе в кв."Зла река" на град Априлци, е дала положителен резултат, съобщи областният управител на област Ловеч Ваня Събчева.

Очаква се резултатът и от втората проба. Ако и той е положителен, до 24 часа трябва да бъде издадена заповед от директора на Изпълнителната агенция по горите, с която да бъде определена зоната и предприемане на мерки, добави Събчева.

За ограничаване на разпространението на заразата областният управител свиква утре /20 август/ от 13.00 часа заседание на Областната епизоотична комисия, на което ще бъдат одобрени и мерките за биосигурност. Продължават проверките на Областната дирекция по безопасност на горите за наличие на прасета, отглеждани в т.нар. заден двор. В района на Априлци няма индустриални свинекомплекси.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Война за трупове" - 60 милиона хвърлила на вятъра Агенцията по храните! ВИЖТЕ разследването на Генка Шикерова, спряно от Нова тв >>  https://www.youtube.com/watch?v=ig4vduX6irE

Апокалипсисът наближава

Заради некадърността на властта избиват хиляди животни..., продължава и затягането на примката около врата ни!

Още управленски провал! >> Три области вече са в бедствено положение заради чумата по свинете

Чумата е българска, не африканска (ОБНОВЕНО)

Дойде време и да ни опикаят

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Некадърната власт роди геноцид! >> Умъртвяват десетки хиляди беззащитни животни в цялата страна


110358