Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Идеалният заместник на Цветанов

Идеалният заместник на ЦветановДоброто настроение в управляващите, след спечелените избори, не може да бъде помрачено от липсата на втори човек след Борисов.

Доброто настроение в управляващите, след спечелените избори, не може да бъде помрачено от липсата на втори човек след Борисов. Особено предвид обстоятелството, че втори човек, оказа се, въобще не е нужен. Беше взето странно, като за ГЕРБ решение, "вторият човек" да е Изпълнителната комисия, тоест да няма втори човек, а да се имат предвид онези структури на партията, които съществуват само заради формалното изискване за структури.

Но политиката се прави от задкулисие, което се обгражда с театрална сценография, за да имитира демократичен процес пред публиката и ще се наложи тази работа с втория човек все пак да стане. Ето кои са вариантите.  

1. Магаре

Известната фраза на Борисов, че "Магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат", може би трябва да се сведе до буквалност. Така или иначе ролята на Цветанов бе да обикаля здравата из провинцията, тоест искаше се тъкмо неуморимост, енергичност, баналност - качества, които магарето принципно притежава. 

2. Касичка за субсидии 

Тъй като при субсидии от 1 лев събирането на пари вече ще изглежда безобидно, може просто да бъдат натоварени хора с касички с цепнатина, които да обикалят страната и да събират по левче от избирателите. Това впрочем може да се комбинира с първия вариант, който да разнася въпросната касичка. 

3. Бот

Феноменалната пресконференция на Мария-Габриел, която в нощта след изборите заяви, че Бойко Борисов знае всички отговори , тоест, да не я питаме нея много-много, макар да води самата евролиста, успешно препраща към идеята за евентуален бот. Той просто ще повтаря - Бойко Борисов знае всички отговори и ще препраща жадуващите информация журналисти към изворът, the source, както се нарича във фантастичните филми, който да ги дари с познание. 

4. Цецка Цачева

Не разбираме постепенното декласиране на тази жена. От председател на Народното събрание, към кандидат за президент и майка на нацията, понижена до министър на правосъдието и сега просто редови член на ГЕРБ. Всъщност тя бе перфектна за онова, на което Борисов му трябва - просто един човек, някакъв човек, леко сив, ординарен, да е с два крака и с две ръце и да говори разни неща. 

5. Трол от нета

Троловете от нета биха могли най-сетне да монетизират присъствието си в сенчестия фланг на ГЕРБ като един от тях бъде издигнат и официализиран за втори човек от партията. По този начин ще бъде показано и на останалите, че ако са достатъчно усърдни в писането на полуграмотни коментари с главни букви и много удивителни, биха могли да бъдат издигнати в чин и да влязат в истинските редици на партията. Така, по същият начин, по който елита на комунизма разказва за партизанските си години, те ще говорят за тролските си времена, когато са водили блицкриг войни по социални мрежи и форуми, за да заслужат по-високо място в йерархията.

 

Автор: Райко Байчев

 

Редактор: РАЙКО БАЙЧЕВ

 

Източник: https://www.actualno.com/world/

 

 


102586