Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Илиан Василев: Борис...
Илиан Василев: Борисов така и не разбра, че е прочетена книга

Илиан Василев: Борисов така и не разбра, че е прочетена книгаЗатова първо оставка, избори за обикновено народно събрание, промяна в изборните закони, което да гарантира  честен изборен процес и чак тогава ВНС.

 

 

ГЕРБ и Борисов се опитват да подменят дневния ред на обществото и прехванат инициативата, но предложенията им за промяна на Конституцията и свикване на ВНС са просто поредния ялов опит за опитомяване на протестната енергия и вкарването и в процедури и кръгли маси. Което накрая да я обезмисли. Вярно е, че протестът иска ВНС, но не е първата точка в дневния ред.

Няма как човекът, който делегимира Народното събрение с постоянното си неглижиране, партия, която е отговарна за цялата корупция и де факто крепи модела, сега да иска да го разгражда. По скоро иска да контролира този процес, като го вкара в девета глуха.


Това е нито повече, нито по-малко нова версия на онова ВНС и онази конституция, която роди чудовищата на днешната пленена държава.


Броят на народните представители например е второстепен въпрос, по-важно е какво прави това НС и дали човекът, който уби парламентаризма, изобщо може да произведе и легитимира промяна.


Предложенията му за ВСС и мандатността не решава по никакъв начин въпрос с прокуратурата, с богопомазаността на главния прокурор - всичко което предлага са палиативи, предназначени да ги запазва. И очевидно са съгласувани с Гешев.


Този ход решава и проблема със служебното правителството, защото Народното събрание действа до избора на членове на ВНС.


Няма съмнение, че това е общо решение на Борисов Доган Пеевски, защото ВНС има място, но не преди провеждането на избори, които да направят електронна, машинно и дистанционно по пощата гласуване. Това е цялата им тактика - за което предупредих - максимално рано да изтеглят ВНС за да използват контрола си върху Системата и да произведат ВНС по свой образ и подобие, като изолират максимален брой хора от възможността да влияят върху промяната, както в чужбина, така и у нас.


За това първо оставка, избори за обикновено народно събрание, промяна в изборните закони, което да гарантира справедлим, представителен и честен изборен процес и чак тогава ВНС.


Борисов така и не разбра че е прочетена книга, особено след като доверието в него е сринато и пунта мара е другото му име. С пунтамарене иска да си спечели време, за да реализира корупционните си проекти и да се оттегли на бял кон. Няма да стане. С тарикатите има само един начин за справяне - оставки.


Мисли че ще вкара протестите и обществото в дебати и разговори. Не, "дебатът" е прост оставка, и това е предусловие за всичко останало.


Само си представете как този пленен Парламент гласува "по съвест" за ВНС , без да са получили нареждания от олигарсите и политиците си от задкулисието.

 

Facebook, Илиан ВасилевИзточник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

В опит за самоспасение и подмяна, Борисов вместо ОСТАВКА пак шикалкави! >> Внасяме проект за конституция, ще подам оставка в деня на свикването на ВНС

 Ден 36: Протестът се засилва! Хиляди демонстранти блокираха още едно възлово кръстовище в София! Седящи стачки в Русе, Пловдив и Варна. Парламентът под обстрел с домати и яйца!

Карбовски: Това е краят на Третата Българска Държава

Вие ще изринете 5 палатки, ние ще дойдем с нови 15!

Майка от ”Системата ни убива” - каузата ни не се продава. Утре може да сме под нечии други прозорци

"Искам да взема куфара и да се прибера у дома". Защо протестират българите в чужбина? (видео)

 

 133373