Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Имотен казус и с шеф...
Имотен казус и с шефа на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев

Имотен казус и с шефа на Комисията за противодействие на корупцията Пламен ГеоргиевВ имуществената си декларация той не е отразил тераса с площ 186 квадратни метра

Казус и с имуществената декларация на шефа на самата Комисия за противодействие на корупцията Пламен Георгиев. От неправителствения "Антикорупционен фонд" твърдят, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент.

Април 2017 г, шефът на Антикорупционната комисия си купува жилище в квартал „Гео Милев”.

Пламен Георгиев декларира придобивката си като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с площ 48 квадратни метра.

Плаща за имота 293 хиляди лева. Това е много по-ниска цена от данъчната му оценка, която е над 450 000 лева.

 

В имуществената декларация не е отбелязана една част от имота, която фигурира в нотариалния му.

Застроена площ от 16 квадратни метра, състояща се от галерия и баня-тоалетна, и тераса – плосък покрив, с площ от 186 квадратни метра.

Терасата от 186 квадрата е трябвало да бъде отразена в имуществената декларация на Георгиев, категорични са Антикорупционния фонд.

„По снимките на сградата се вижда, че тия тераси, уж са усвоени, и са си чиста жилищна площ. Това е жилище, което обхваща последните етажи на сградата и тези т.нар. тераси са част от покривните пространства, но тъй като са за индивидуално ползване, не са общи части и са част от площта на апартамента”, каза Лора Георгиева от Антикорупционния фонд.

От нотариалния акт става ясно, че Георгиев живее в апартамент на три нива или т.нар. тризонет, а от Антикорупционния фонд казват, че реалната цена на жилището е 670 хиляди лева, а не 293 хиляди, колкото е платил Георгиев.

Самият Георгиев се въздържа от коментар пред камерата ни, с мотива: "Няма да влизам в обяснителен режим". „Оставаме в ситуацията, в която господин Георгиев трябва сам да се провери, тъй като той ръководи комисията, разследваща такива сделки”, допълни Георгиева.

С влизането в сила на закона за противодействие на корупцията Сметната палата вече няма правомощия да проверява декларациите на висшите държавни служители.

Освен това целият архив от последните 10 години е предаден в комисията, ръководена от Георгиев, уточниха за bTV от Сметната палата.

 

Източник:https://btvnovinite.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

"АПАРТАМЕНТГЕЙТ" - СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА: ,,Бивол" и Би Ти Ви с нови, тежки разкрития: След Цецо, Цецка и Пл.Георгиев - шеф на антикорупционната комисия, наблажил с изгодни имоти и бившият зам.главен прокурор и настоящ директор на Националната следствена

ВРЕМЕ Е ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА! >> И шефът на комисията за борба с корупцията с лукс имоти на супер ниски цени! Как ще разследва власта...?!

Абсурд! А DMS номер кога? >> СИЛНА ПОДКРЕПА - ГЕРБ тръгна с кампания: "Цветанов е невинен"


94388