Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Инвеститорите се изн...
Инвеститорите се изнасят, той ги подпомага >> Караниколов: Готови сме да подкрепим туркменистански фирми, които искат да инвестират в България

Инвеститорите се изнасят, той ги подпомага >> Караниколов: Готови сме да подкрепим туркменистански фирми, които искат да инвестират в БългарияБългарската страна е готова да окаже подкрепа на туркменистански фирми, които желаят да инвестират в България в сектори, в които имаме традиционни предимства и такива, които осигуряват висока добавена стойност и повишена конкурентоспособност на икономиката. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на откриването на Българо-туркменистански бизнес форум. Икономическият министър е част от официалната делегация, начело на която е премиерът Бойко Борисов в Туркменистан, за участие  в Първия каспийски икономически форум, съобщават от правителствената пресслужба.

Българска бизнес делегация ще представи пред домакините  възможностите за инвестиции у нас и конкурентните предимства на страната ни в рамките на кръгла маса и двустранни бизнес срещи.

 

Караниколов подчерта, че посещението в Туркменистан цели да засили диалога и да активизира търговско-икономическите отношения между двете страни. Той изрази готовност да подкрепи всяка конкретна бизнес инициатива, под формата на обмен на бизнес посещения и делегации, провеждане на бизнес форуми, с цел да се помогне на фирмите от двете страни по-добре да опознаят съществуващите възможности за ръст във взаимната ни търговия.

Утре министър Караниколов ще проведе двустранна работна среща с министъра на финансите и икономиката на Туркменистан Батир Базаров.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.novini.bg/


109610