Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ИСТИНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ...
ИСТИНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ СМЕ НИЕ – ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ

ИСТИНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ СМЕ НИЕ – ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИУважаеми български политици, 

 

ВИЕ забравихте, че сте граждани на Република България и че депутатските и управленските мандати не ви правят по-различни. 

  

ВИЕ забравихте, че основната ви функция, като политици в една демократична държава, е да бъдете пример за гражданско поведение. 

 

ВИЕ забравихте, че сте отговорни пред обществото, за своите действия и че ангажиментите, които поемате, трябва да бъдат изпълнявани. 

 

ВИЕ забравихте, че сте длъжни да работите за развитието на гражданското общество, че трябва да си партнирате честно и достойно с него и че то е коректив за вашите действия. Вие забравихте да се отчитате пред него. 

 

ВИЕ забравихте, че България е пълноправен член на Европейския съюз, а българите  - европейски граждани. Това означава, че би трябва да спазвате всички европейски норми в отношенията си с гражданското общество и неправителствения сектор.

 

ВИЕ забравихте февруарските протести  и исканията на гражданите на България и позволихте кукловодите на управлението да се опитват отново да ни отклонят от отговора на най-важния въпрос: КАК ЖИВЕЕМ И КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО?

 

 

НИЕ от Гражданско движение „ДНЕС” искаме управлението на България категорично да се обърне към истинските проблеми на хората!

Не може повече да се търпи  положението, в което ни поставихте като народ. И до сега хората нямаха доверие в институциите, но сега вече стана ясно, че те са дискредитирани и очевидно не са в състояние да работят за защита на гражданските интереси.

 

НИЕ от „ДНЕС”, като част от гражданското общество, бяхме и винаги ще бъдем част от борбата на хората за справедлив и достоен живот. Днес ние заявяваме за пореден път, че като граждани на България, сме силно обезпокоени от непрекъснатите скандали и политически игри.

 

 Български политици, 

 

С вашето поведение вие унизихте България пред света и загубихте доверието на българските граждани. Между вас, политиците и нас, гражданите има пропаст, която става все по-дълбока. Ние искаме да живеем в модерна, правова държава, където гражданското общество е реален коректив на управляващите.

 

Български политици, 

 

Докато страната се тресе от нечувани и грозни скандали, стотици хиляди българи гладуват, а хиляди умират  от мизерия, глад и липса на пари за лекарства и качествени здравни грижи. Ден след ден българи се самоубиват от отчаяние. Мизерия и апатия са завладели България. Живите факли осветиха черния тунел на политическата демагогия, корупция и цинизъм.

Родината ни е в най-тежката си социална, икономическа и морална криза, трупана 24 години в резултат на безотговорността на всички досегашни управления.

 

Стига толкова!

 

Търпението ни приключи!

 

Вие,  господа политици, ни взехте всичко!  

 

Това е недопустимо! 

 

Български политици,

 

Припомнете си, че сте български граждани. Докажете с поведението си, че сте отговорни и достойни да се наричате политици на Република България. Покажете, че наистина милеете за държавата си и работите за нея, а не живеете мандат за мандат. Бъдете отговорни и застанете с лицето си пред нас гражданите. Направете своя отчет, своята публична равносметка за това какво сте свършили и какво конкретно ще свършите като политици, за българското общество – за доброто на България. Докажете, че можете да изпълнявате поетите ангажименти пред обществото. Убедете ни, че можете да работите прозрачно, почтено и достойно! 

 

Ако сте на страната на гражданите, докажете го ДНЕС! В противен случай ще осъзнаете силата на обединеният български народ и ще разберете, че нямате политическо утре.

 

Господа политици, за последен път ние, гражданите, ви призоваваме управлението на България да се обърне към истинските проблеми на хората и да работите за България!

 

Граждани на България,

 

Всеки, който се чувства омерзен и оскърбен от случващото се в последните години, месеци и дни в  България, да сподели нашето недоволство към управляващата класа и погнусата от политиците, които ни докараха до там, че да се срамуваме да се наречем българи. Отвратени сме от представителите на различни партии, представени в досегашния парламент, които и в тази предизборна кампания доказаха, че последната им грижа е здравето, живота на българските граждани и бъдещето на България. Всички те политиците отново са се запътили към следващия парламент с намерението да продължат да смучат от народната мизерия и отчаяние....

 

На 8 май Гражданско движение „ДНЕС” организира символични предупредителни протестни акции срещу безотговорното отношение на политическата класа към нас – гражданите на България.

 

Ако и това не помогне и няма ясна и конкретна програма и стратегия за изпълнение исканията ни в срок от един месец след сформиране на правителството, ще обявим гладни стачки, гражданско неподчинение и ще окупираме парламента, като  краен акт на отчаян граждански протест.

 

ТЪРПЕНИЕТО БЕШЕ ДО ТУК!  


3232