Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ивайло Калфин подпис...
Ивайло Калфин подписа с Движение „ДНЕС” Споразумение за почтена и толерантна президентска кампания

Ивайло Калфин подписа с Движение „ДНЕС” Споразумение за почтена и толерантна президентска кампания



Днес, 27 септември 2011г., кандидати и представители на кандидати за президент и вицепрезидент на Р България подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

Инициативата е на Движение за национално единство и спасение „ДНЕС”.

Трима кандидат-президенти уважиха инициативата на гражданите – Ивайло Калфин - кандидат на БСП, Сали Шабан - издигнат от инициативен комитет, и Андрей Чорбанов - издигнат от ПП „Българска демократична общност”.

Други 6 кандидат-президенти бяха упълномощили кандидати за вицепрезиденти и представители от изборните си щабове.

От Гражданско движение „ДНЕС” дадоха толеранс от една седмица на неприсъстващите кандидати за президент да подпишат лично споразумението. След този срок „ДНЕС” ще обяви кои кандидат-президентски двойки отказват да водят почтена и толерантна кампания.

Ивайло Калфин сподели, че се чувства неудобно от факта, че се налага да бъдат канени външни наблюдатели за изборите. Ето защо, подчерта той, всички кандидати, които се ангажират със Споразумението, трябва да работят за честни избори, за да няма нужда от наблюдатели за следващия вот в България.

Председателят на предизборния щаб на ВМРО–Българско национално движение, подчерта, че България вече не е същата след събитията в Катуница, и призова всички кандидати да се държат като държавници, а не като бездушни чиновници.

От Движение „ДНЕС” посочиха, че всички кандидати за държавен глава трябва да имат оттук-нататък адекватни на очакванията на хората визия и приоритети за пътя на България.

***

С текста на споразумението можете да се запознаете по-долу!


158