Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Иван Гешев е третият...
Иван Гешев е третият прокурор, който ще проверява приватизацията

Иван Гешев е третият прокурор, който ще проверява приватизациятаИван Гешев е третият прокурор, който ще проверява приватизацията от 1991 г. до днес.

След искането на Гешев, справка показва, че за първи път през 2001 г., по време на управлението на Симеон Сакскобурготски, обвинител номер едно Никола Филчев се зае с проверка на приватизацията.

Пред съда се изправиха собственикът на в-к „Капитал“ Иво Прокопиев за приватизацията на „Каолин“ и покойният Александър Божков за приватизацията на винпром „Даняница“ и цех „Оптед“ в село Цалапица. И двамата бяха оправдани.

През 2017 г. Сотир Цацаров, след проверка на ДАНС, поиска развалянето на 25 проблемни сделки, предаде БТВ. 

Сред тях са тези за „Софарма“, „Българска роза“, „Дамяница“, „Техноимпекс.“. Важен детайл е, че заради изтекла давност досъдебни производства за тези сделки така и не започнаха.

„Дяволът, той както винаги, е в детайлите. На мен все ми се струва, че проблемът не е в приватизацията сама по себе си, тоест в приватизацията като методи и начална сделка. Проблемът е в измененията на закона впоследствие. Проблемът е и в измененията на приватизационните договори“, заявява Цацаров на 06.12.2017 г.

 

Източник:https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

ДАНС нищи приватизацията по искане на прокуратурата

 121590