Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Изчезнаха безследно ...
Изчезнаха безследно палатките пред МС. Медицинските сестри и ”Системата ни убива” питат Борисов къде са /видео/

Изчезнаха безследно палатките пред МС. Медицинските сестри и ”Системата ни убива” питат Борисов къде са /видео/Палатките, които бяха опънати пред Министерски съвет на 1 март от майките на деца с увреждания от ”Системата ни убива” и от медицински сестри са изчезнали тази нощ. Няма и следа кой и защо ги е премахнал. За сметка на това палатките пред президентството са непокътнати.

Това обявиха от "Системата ни убива".

Припопняме, че в първия ден на март те застанаха на площада пред Министерски съвет с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и цялото правителство, след като стана ясно, че договорените промени в социалните закони няма да се спазят от правителството.

Със свои искания и в подкрепа на майките до тях на площада застанаха и медицински сестри.

 

Тази нощ палатките са изчезнали в неизвестна посока и до момента никой не казва как, къде и защо са изметени от площада. Мнозина са убедени, че това е акция на управляващите след като майките обявиха, че ще подкрепят протеста, организиран от Мая Манолова на 23 май в събота, който също е срещу правителството и Борисов.


.
Любопитно е, че шатрите и палатките на подкрепящите властта и протестиращи срещу президентът Румен Радев са непокътнати, въпреки, че са само на метри от тези на майките и медицинските сестри, както се вижда на снимките. 

Майките от "Системата ни убива" се обърнаха лично с виедообръщение към премиера Борисов. Вижте какво казват те:


Източник: https://frognews.bg/

126387