Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Як рекет! >> Затягат...
Як рекет! >> Затягат контрола в синя и зелена зона в София

Як рекет! >> Затягат контрола в синя и зелена зона в СофияПо-строг контрол се въвежда в зоните за платено почасово паркиране в София от следващата седмица. Затяга се и контролът за неправилно паркиралите водачи.

По данни на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) много шофьори оставят колите си в близост до кръстовища или до синята или зелената зона, така че да не плащат за оставянето на автомобила си, пише bTV. Често в такива случаи водачите паркират неправилно, което подлежи на санкция.

 

Това е причината и за по-строгия контрол. От другата седмица платените зони ще бъдат условно разделени на 5 сектора. Приоритетно в един от тях всеки ден ще има повече паяци и повече служители на ЦГМ. Така тези, които паркират неправилно, ще бъдат санкционирани по-често.

 

Друга новост е това, че водачите, чиито автомобили са в нарушение, вече ще получават съобщение, че паякът пътува към неправилно паркираната кола. Бележката ще се поставя на предното стъкло на колата.

 

Ако шофьорите преместят автомобила си за времето, докато паякът дойде, те няма да бъдат санкционирани. Стига да не паркират отново неправилно.

 

Районът, в който ще се провеждат засилени проверки от инспекторите на ЦГМ, ще се сменя всеки ден, като за това няма да има предварителен график.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Въпрос към ЦГМ: Апаратите за синя и зелена зона имат ли връзка с НАП?

Още Златни зони! Още герберски рекет! (ОБНОВЕНО)


96027