Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Йорданка Фандъкова -...
Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченост

Йорданка Фандъкова - самопризнание с усещане за обреченостМнение на арх. Велизар Трошанов -  ж.к. "Люлин“ - София 

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Наближавайки изборите и живеейки в София се замислих и реших, че трябва да отделя време и внимание, за да помисля кой искам да управлява столицата ни след 12 години управление на Борисов и после на Фандъкова. Важно е! Сетих се и за скорошната гигантска битка в Турция, където беше ясно, че който спечели Истанбул.., той ще управлява Турция. Спечели опозицията!

Там, в тоталитарната страна! А тук се водим поне на документи демократична страна... Но да видим… пилците ще се броят наесен. Та, за родните ни кандидат кметове се замислих. Ясно е, ще бъде Женско царство-господарство. Мая или Данчето?! За Мая Манолова ми говорят последните четири години, в които е Омбудсман, и в които тя отдадена от край до край помага за разрешаване проблемите на хората. Това го виждаме и от медиите, и най-вече от благодарностите на хората към Манолова, макар, че тя не е управлявала, казвам си тихо аз... Да, но и доста опит натрупа, продължавам в размишленията си, защо да не и се даде шанс!

Мая Манолова отговори на въпроса дали би се кандидатирала за кмет на София

Започвам да разсъждавам и за другия кандидат за градоначалник. Там хвърлих повече анализ, тъй като Йорданка Фандъкова управлява столицата вече 10 години. И както казва нейният ментор – има „видими резултати“. Казвам си, дай да ги видим тия резултати, и сядам да поровя назад в медиите какво е свършила госпожа Фандъкова. Основен извод, който си направих тълковния речник срещу името Йорданка Фандъкова трябва да пише... „ремонт на ремонта... на ремонтите“.

Image result for Йорданка Фандъкова - колаж

Битката за София започна: Фандъкова срещу Манолова ли е изборът?

Добрите резултати за 10 години са: забавени ремонти на направени вече ремонти, задръствания, безразборно престроена столица, най-мръсен въздух, скъп живот, разбити тротоари, пребити хора и скандална далавера с ремонта на „Графа“, обществени поръчки с надвишени цени само за приближени хора, убийства, грандиозният „Апартамент гейт... ,,Артекс“, хиляди бездомни кучета по улиците, въпреки, че се прахосват милиони за приюти и кастриране... и купища други видими резултати. Попадам на едно нейно интервю в сериозна медия от преди четири месеца, където сегашният кмет прави пълно самопризнание и си дава доста категорична оценка. 

Борисов и Фандъкова... се обединяват около тезата, че са „отвратили хората“!?  По-ясно предизборно послание аз не мога да си представя. И виждам как хрисимата учителка-кмет продължава с практиките си в същия дух. Центърът за градска мобилност щял да спести пари, като премахне посредника при паркирането в „синя“ и „зелена“ зона...?!

 

.

По-скъпа синя зона – част от мерките за развитието на София

Сключен е договор за четири години, чийто единствен предмет е фирмата да бъде посредник между ЦГМ и мобилните оператори.Това е въпрос на елементарен софтуер. Нали разбирате, е-семесът минава през фирма, за да стигне до ЦГМ. И затова четири години сме плащали „най- малко 130 хил. лева“. Иначе даваме десетки милиони за суперкомпютри. Те ни хакват защитени институции, но и общината и властта  суперкомпютри купуват…, но това е друга тема. Та, тази фирма, която е гушкала четири години по „най-малко 130 хил.лева“, сега няма да я има. Голям успех, голяма хвалба за Фандъкова, голям ПР ход, голямо чудо. Другата кметска завера  пак е свързана с ЦГМ. Съвсем наскоро дружеството подписа нови договори с частни фирми на стойност 1,5 млн. лева..., с опция сумата да надхвърляла... 1,6 млн. лева. 

По-скъпа синя зона - част от мерките за развитието на София

Формално между дружествата, които изпълняват поръчките няма връзка. Въпреки, че две от фирмите са били регистрирани... на един адрес. През май, при подписването на новите договори с ЦГМ, и двете дружества са сменили адресите си, разбира се. Далаверата е минала, естествено под шапката на сегашния столичен кмет. 

Поредният видим резултат е и справянето с престъпността, за която Фандъкова гордо каза, че е разработила добра система за видеонаблюдение. А сега щяла да отпусне още 4 млн. лева за допълнителни камери.

Поредна поръчка - поредна комисионна. Това няма да обсъждаме, ясно е. Само ще се опра на един доклад на Институт отворено общество–София през м. април 2018 г., където категорично се казва, че... жертвите на престъпления в София са най-много.

Такава е само част от равносметката за успешното управление на досегашната кметица Йорданка Фандъкова и ПП ГЕРБ. А ако продължа с рушветите и далаверите около недостига на места в детските градини, ако заговорим за прословутия общински вожд Орлин..., който  всъщност командва и кмет и община задкулисно, заради което Фандъкова заслужено си получи прозвището „Сламената кметица“.... ?! Още 100 страници няма да ни стигнат...

Куп свършени поразии, източени милиарди от обслужване на лични и корпоративни интереси на Борисов и ГЕРБ! 

Е, откровен съм, не желая в следващите години тя да ме управлява отново. Моят избор вече е категоричен – Мая Манолова. Ако гражданите, а не вездесъщите партии я издигнат!

 

 ****************************************************************************

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова срещу заверата на ГЕРБ & ДПС: Незабавно ще дам частното финансиране на партиите на КС. Удар в сърцето на демокрацията е това!

Настъпление! >> Мая Манолова обмисля конституционна жалба срещу закона за съсловните организации

Мая Манолова отказа на БСП да бъде кандидат за кмет на София

Закъснели, социологически ,,признания": Слави Трифонов и Мая Манолова най-одобрявани и харесвани!

Алтернативата е сред нас! Слави Трифонов, Мая Манолова, заедно с гражданите... И НАПРЕД!

Мая Манолова: Партийните номинации не ме интересуват. Интересуват ме интересите на гражданите

За едно по-добро бъдеще! >> Медицински сестри готвят мащабен протест пред Министерски съвет

С вас сме! >> Медицински сестри протестират срещу уволнението на колега (СНИМКИ)

 Не на страха >> Медици от цялата страна излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева

 

 

 

 


109508