Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Както обяви Информац...
Както обяви Информационен сайт > Очаквано Борисов обеща НС да не променя схемата на болничните" title="Както обяви Информационен сайт "ДНЕС" в понеделник, така и стана! ВИЖТЕ >> Очаквано Борисов обеща НС да не променя схемата на болничните" />

Както обяви Информационен сайт "ДНЕС" в понеделник, така и стана! ВИЖТЕ >> Очаквано Борисов обеща НС да не променя схемата на болничнитеМинистър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще се запази стария режим на изплащане на болничните за работниците. Предложението да не се изплаща първият ден от болничните няма да се входира, стана ясно от думите му пред журналисти по време на обхода на строителството на АМ „Хемус“ край Габрово.

Много политически експерти допуснаха, че след дебатите за болничните, Борисов ще закрие темата, като каже, че нищо няма да се променя. Всъщност така и стана.

"Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да не наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните", коментира премиерът на страната. Той призна, обаче че проблем с фалшивите болнични има. Той добави също, че не няма как на всеки нарушител да се сложи полицай.

„Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента. Със синдикатите и работодателите в тристранката този проблем ще се гледа. Лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати. Това с фалшивите болнични не може да продължава. Не може да проверяваме дали всеки е болен. Демокрацията е хубаво нещо, но ние трябва да я подпомогне“, заяви Борисов.

„Синдикатите са във възторг, защото минималната пенсия става 250 лева. Това е отколешна мечта. Икономиката върви добре, индустрията върви добре и можем да си го позволим“, каза още Бойко Борисов, цитиран от новини. бг.

Министър-председателят коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат. "Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета. Виждате какво лицемерие. Не се хванах в капана им. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз. С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии", разясни Борисов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: www.frognews.bg

 

****************************************************************** 

 

Нов брутализъм от властта! Очаквайте... Борисов да спре и това безумие! >> След платения болничен, мислят да орежат и дните за лечение вкъщи

 

Информационен сайт "ДНЕС": 

 

Какво е това пък сега?! Четем, четем…, и не може да повярваме… Какво ли още ще "измислят“ управниците?! Те не спят по цели нощи, за да измислят такива гениални закони?! Бива бива, ама…, ама чак така не бива! Прекалено е.

Айде стига, де! Вече и вкъщи няма да можем да се лекуваме? Ами какво?! Да ходим и да работим болни, да мрем на работното място… Само и само властта и нейната държава да е добре.

Това ли е целта?! Еми ще ходим, като нямаме друг избор?! Нима сме заслужили спокоен живот?! Та ние да не сме случайно нормални хора?!! Е, явно не сме… Като позволяваме да ни правят на балъци! Или пък да се опълчим..., а?!

Но, я почакайте, почакайте... преди да се надигнем друг ще се надигне и ще сме свидетели на нещо познато ни вече повече от 10 години... Та въпрос на време е - дни, часове може би да се яви нашият спасител, нашият. Та, приятели, то всъщност май всичко е направено само заради това - другите да са лоши, да са маскари, сал едничък Бойко да е най-добър, най-справедлив..., най да мисли за клетия народ... Е, да просто това е поредният PR, поредната сценка с все същият главен герой: СПАСИТЕЛЯТ НА и неговите раби Божи - министрите от мандолинения оркестър на правителството...


След като без официално да е заложено в бюджетните закони за следващата година, нито е минало през тристранния съвет за сътрудничество, съветът на управляващата коалиция реши да си плащаме първия ден от болничния, сега ГЕРБ и Обединени патриоти обмислят намаляването на дните престой за лечение вкъщи.

Това става ясно от изявление на министъра на социалната политика Бисер Петков, цитиран от БНР.

"Има възможности да се търси решение и с намаляване на срока на броя дни, които личните лекари могат да издават на болните лица. Сега той е 14 дни, може да се ограничи до 7", заяви Петков.

Социалното министерство подкрепя предложението първият ден от болничните да не се плаща, но трябва да се търсят и други варианти чрез засилване на контрола и други мерки, които не биха засегнали правата на осигурените, подчерта още Петков.

По думите му това предложение все още подлежало на обсъждане. Заради него двата най-големи синдиката КТ "Подкрепа" и КНСБ обявиха стачна готовност.

За това не работодателят, а работникът да поемат първите дни от болничния си отдавна настоява бизнесът.

Самото предложение дойде изневиделица - бе съобщено на "трибунка" в кулоарите на Народното събрание от представители на ГЕРБ и ОП. И до момента двете формации от управляващата коалиция не казват от чия страна е дошло то.

 

Източник: https://clubz.bg/ 

 

***********************************************************

 

В понеделник написахме, че е въпрос на часове да се яви нашият Бог-спасител… Така и стана! 

 

Информационен сайт "ДНЕС": 

 

Ето, милият и справедлив Премиер не закъсня и ден със своето изявление, че ще се разпореди да се запази старият режим на изплащане на болничните! Ура!

Не мислите ли обаче, че всичко това е твърде прозрачно?! Отдавна. Всява се предварително ненужна паника сред клетия народ, за да може да излезе вождът и да се направи на герой… Батман ли, какъв ли…, но герой.

Този път май прекалиха!

 

 

Играта с живота и нервите на хората е равна на престъпление! Днес имаш, утре нямаш… Що за управници са това?! Що за схеми са това?! Що всъщност Рr e това! Да властта и коалицията са в криза. Това е ясно на всички. Но защо по този начин се отклонява вниманието? Защо?

Целта е ясна, тя оправдава средствата и позволените и непозволените – да боготворим, да словохвалиме нашия Спасител…!

Само че има едно НО, очевидно важно и съществено НО – изпуска ли Борисов властта, изпусна ли момента, до който хората му се връзваха, вярваха му...!

След като тези номера и Рr-сценки станаха безчет по схемата – създаваме си проблем и после си го решаваме, то вече никой не вярва. Нито на правителството, нито на премиера! Не вярват на всичките думи или по-точно на всичките опашати лъжи, изречени от тях…

Та не си правете оттук-натам труда, господа управници, с измислени акции и пропаганди! Давайте направо. По-лесно ще ви е и на вас, и на нас..., пък ние си знаем!

Защото отдавна никой не ви вярва, никой не си прави труда дори да се занимава с вас!

Всеки бяга! Бяга далеч от ВАС!

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Както обяви Информационен сайт "ДНЕС" в понеделник, така и стана! ВИЖТЕ >> Очаквано Борисов обеща НС да не променя схемата на болничните

Синдикатите излизат на национален протест, въпреки решението на Борисов да не пипа болничните

Нов брутализъм от властта! Очаквайте... Борисов да спре и това безумие! >> След платения болничен, мислят да орежат и дните за лечение вкъщи

Манолова иска 82 млн. лв. повече за изследвания и профилактика в бюжета на НЗОК (видео)

Борисов май пак иска да се... самосваля..., синдикати отдавна няма! >> Национален протест готвят КНСБ и КТ ”Подкрепа”заради болничните

КТ "Подкрепа" със стачна готовност заради казуса с болничните

КНСБ: Управляващи създават недоверие между българи в осигурителната система

С това темпо... всички в чужбина! >> Правителството намалява болничните, издавани от личния лекар

 

 

 


117159