Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Каквато държавата, т...
Каквато държавата, такъв и футболът

Каквато държавата, такъв и футболътМнение на Цветан Занев - спортист и бивш спортен деятел, доброволец от референдума - гр. Айтос 

Скандал, фарс, уговорен мач – с тези епитети се окичи изборният конгрес на БФС от 16 февруари, когато Борислав Михайлов бе преизбран за президент на футболната централа.

Събитието бе съпроводено от напрежение и съмнения, че "мачът е свирен", а "вотът е купен".

Представителите на медиите на Осмия конгрес на БФС гледаха случващото се в специално пригодена стая с телевизор. Екранът обаче угасна по време на вота. Почти цензура. И тук!

24 часа преди гласуването bTV показа какъв е инструктажът за вота и за кого да се гласува, като стана ясно, че записът е направен от щаба на Любо Пенев.

„Инструктажът е следният, казали са му така... Даваме ти три бюлетини и един плик. На Боби (б.а. - Михайлов) бюлетината я слагаш в плика, другите две бюлетини ги прибираш и ми ги даваш”, се чува на единия от записите.

На конгреса се стигна и до намесването на имена от върховете на държавата, Там, от горе, от главата, откъдето се е вмирисала рибата... и то отдавна.

"Само докато стигнем дотук какво беше... Заплашвани хора, заплашвани кметове, името на Бойко Борисов и Цветан Цветанов се употребяват и те не взимат никаква страна", разкри бившият футболист Николай Илиев, който е част от щаба на Любослав Пенев.

Самите избори започнаха със скандал и недопускане до залата на Пенев, Дражев и техните щабове в 10:00 ч. 2 часа по-късно бившият национал влезе в залата и взе думата от трибуната.

Речта му бе кратка и гневна.

"Това е фарс и няма да участва в уговорен мач", каза Пенев преди да напусне залата.

Още преди да започне гласуването, Наско Сираков също си тръгна. Дългогодишният член на Изпълкома напусна управлението на футбола.

От екипа на Пенев заявиха, че ще обжалват резултата от вота пред българския съд и ще търсят съдействието на международни организации.

Фарс! Цирк! Не, нещо повече…

И тези събития за пореден път обрисуваха мрачната действителност, която е наложила и налага като правила  в държавата "деребействащата шайка на ГЕРБ!

Любимата приказка на покойния Иван Славков–Батето бе, каквато държавата, такъв и футболът. По този начин фамозният другар, оцелял на върха при всички режими, оправдаваше до някъде своята бездейност и като президент на БФС. Към днешна дата обаче ситуацията е леко видоизменена. Тогава имаше и зрелища, и хляб, но нямаше свобода, а днес вече е категорично ясно, че  какъвто е футболът, такава е и държавата, защото принципът е: Да осигурим зрелище, но без хляб! И затова хората ако не са по улиците, то скоро , съвсем скоро и това ще се случи, въпреки пословичното търпение на българина...

Някой забеляза, ли че всъщност най-големите усилия на Бойко Борисов са в спорта. Там са и най-многото пари! Залата в София, ремонтите на съоръжения, най-високият бюджет за министерството, спонсорството на редица международни изяви. И това е само част от видимото. Поне половината клубове от елитната футболна група бяха снабдени със спонсори, рекламни договори, осигурена им бе охолна издръжка. В същото време справедливо някои задават въпроса, как така футболисти получават по 10-15 хиляди лева на месец, а заплатите в цялата страна не мърдат, като милиони българи преживяват с по 500-600 лв.

И възниква логичният въпрос - само за футбола ли в България няма криза?! 

Закъса някой отбор и премиерът веднага се строява пред феновете с новия спонсор. И осигурява пет, десет, че и повече милиона лева.

Видимо по-голямата част от футбола ни не изпитва страданията на българския народ. Какво се оказва? Наистина България като държава е съсипана и заради футбола. Пет лева от пенсиите ни ги няма заради футбола. Десет лева от минималната ни работна заплата ги няма също заради футбола. Просто държавата ги скубе от нашия джоб, неусетно, но постоянно. А после Бойко ги раздава за спорт като все едно, че са си негови! И както монополите ни  изстискват париците, така и Бойко за спорта! И после ги дава за лога, издръжки и всякакви  други екстри на футболните екипи. Все едно са от неговата банка или поне от тази на... Цветелина?! Така прави обаче не само със спорта, с всичко е така и пари раздава на калпак, все едно са негови...! 

Или както казах и по-горе: Какъвто футболът, такава и държавата

ГЕРБ е навсякъде и във всичко, а Премиерът-слънце - най-отгоре и най-отпред! Ама хората искат и хляб, и работа, и достоен живот! И справедливост, и възмездие!

И това вече категорично и ясно трябва да се разбере! От всички.

Стига унижения!

А България наистина трябва да бъде отвоювана от гражданите. От всички нас!

ДНЕС и сега!

 

Вижте и други материали по темата:

За заплатите и за... безсрамието на депутатите!

За политиците с любов

ДНЕС в десет изречения: Не убивайте децата ни!

Кметските касички на управниците!

Важен ли е детският живот?

Детските добавки са жест на обществото към родителството, а не милостиня!

Геноцид! А докога?!? (ОБНОВЕН)

100 млн. за полицаите Vs. 28 млн. за общинските болници. А другите?!

ДНЕС в десет изречения: Не ни убивайте!

България - улицата с червените фенери  Два паралелни свята

 

 

 


53019