Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кал, бариери и стърч...
Кал, бариери и стърчащи кабели... Оправдания безкрай! >> София оправда с Covid-19 краха на ремонта на Западен парк

Кал, бариери и стърчащи кабели... Оправдания безкрай! >> София оправда с Covid-19 краха на ремонта на Западен паркОт кметството внесоха искане срокът за завършването му да стане до март 2021 г.

Покрай неизбежните промени в инвестиционните намерения на централната и местната власт заради кризата с епидемията вече се промъкват и опити досегашни провали да се оправдават с коронавируса. Администрацията на столичния кмет Йорданка Фандъкова е внесла предложение Столичният общински съвет да потвърди срока, в който трябва да бъде завършен ремонтът на Западен парк, на март 2021 г. Мотивите били, че кризата с Covid-19 забавяла доставките за ремонта, съобщи независимият общински съветник Борис Бонев. Докладът е внесен от заместник-кмета по екологията  Йоана Христова. Предстои той да бъде гледан от няколко комисии в СОС, както и да бъде гласуван на предстоящата дистанционна сесия на столичния парламент в четвъртък. Предложението е озаглавено: "Доклад относно удължаване на срока на Запис на заповедта в полза на МРРБ с издател Столична община за проект: Възстановяване на Западен парк - представителна част".

Всъщност първоначалният краен срок за приключването на реновацията на Западен парк бе юни 2019 г., но той бе отлаган няколко пъти, като доскоро се твърдеше, че вследствие на ускорено извършване на дейностите все пак той може да приключи през тази година. Ремонтът на Западен парк започна на 6 юни 2018 г. и трябваше да завърши след точно година. Общинската фирма надзорник на обекта "Софинвест" обаче междувременно призна 118 неблагоприятни за работа дни. Така официалната крайна дата бе преместена за 10 декември. В средата на м.г. компанията-изпълнител "Галчев инженеринг" поясни, че ще се наложи поредно изместване на крайния срок заради пропуснат от проектанта главен водопровод, който минава под главния вход на парка откъм бул. "Сливница". В същото време уверението беше, че работата ще бъде ускорена и че всичко ще приключи по възможно най-бързия начин. През август м.г., в навечерието на предизборната кампания, кметът Йорданка Фандъкова се извини на столичани за забавянето и обеща ремонтните дейности да бъдат възстановени скоро и през летните и есенните месеци да се работи особено активно. Сега обаче става ясно, че от кметството не допускат, че строителството може да приключи през 2020 г. и че този път като оправдание за мудното изпълнение се използва вездесъщият коронавирус. Ремонтът в Западния парк се извършва върху 530 дка алеи и площадки от общо 2000 дка площ. Финансирането е в размер на 10.9 млн. лв. по оперативна програма "Региони в растеж".  

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Гражданският контрол е най-мощното средство за пресичане на корупцията в София

За Фандъкова, думите, делата и промяната

Една фирма ще ремонтира Борисовата градина за 12 млн. лева

Отново ремонт на ремонта! >> Седем месеца след ремонта за 22 млн. лева резултатите са видими...

Честните политици и неблагодарните българи

Управлението е хаос, с безумно раздута и некомпетентна администрация

Нужно ли е да се вдигат данъците в София

Столичани със стари коли ще плащат по-висок данък с около 10 лв.

Фандъкова: Никога не съм казвала, че няма да увеличавам данъци

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим124326