Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кампания на гърба на...
Кампания на гърба на народа! >> Цветанов откри нова детска градина във велинградското село Драгиново

Кампания на гърба на народа! >> Цветанов откри нова детска градина във велинградското село ДрагиновоИнформационен сайт „ДНЕС“: Кампания осъществена с партийната субсидия! И хоп, откриване на детска градина, построена с държавни пари!!! На гърба на народа, за сметка на народа…


Заместник-председателят на ГЕРБ и началник на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов откри нова детска градина във велинградското село Драгиново.

 

,,Изключително съм щастлив, че днес участвах в откриването на новата детска градина във велинградското село Драгиново. Двете сгради на детска градина „Пролет“ са с капацитет 150 места, като за тяхното построяване държавата отпусна 1,62 млн. лв. Детската градина и средното училище в съседство се отопляват с геотермална енергия. Сградите са изградени от термопанели по най-модерна технология със стъклопакети с термозащита. В двора са изградени 6 детски площадки с ударопоглъщаща настилка и ергономични катерушки'', написа Цветанов в профила си във "Фейсбук".

 

На събитието присъстваха още главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, кандидатът за евродепутат Андрей Новаков, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, народният представител Димитър Гечев, кметът на Велинград д-р Костадин Коев и кметът на Драгиново Бисер Маджиров.

 

,,Използвах възможността да благодаря на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи за това че е с нас и за това че работи за толерантността между религиите. Заявих категорично, че всеки от нас, политиците, народните представители, общинските съветници - трябва да работи за бъдещето на България, а гражданите са тези, които трябва да преценят кой наистина върши работа в техен интерес, включително и тук, в Драгиново'', допълни още зам.-председателят на ГЕРБ.

 

,,По време на откриването направих и кратка ретроспекция на това как се стигна до обновяването на детската градина. През 2015 година жителите на Драгиново поискаха от мен съдействие за ремонт на ДГ „Пролет“.

 

Тогава запознах премиера Борисов и той не се поколеба в решението си да отпусне 1, 62 млн. лв. с постановление на Министерски съвет. Дори и когато решението беше взето, имаше колебаещи се, които не вярваха, че детската градина ще бъде построена, а дни преди старта на проекта разбрах, че в едно от помещенията на старата сграда е паднал таванът, докато децата са били вътре.

 

Това бе поредното доказателство, че решението на правителството на ГЕРБ бе правилно и навременно. Уточних, че когато държавата е стабилна и правителството и бизнесът работят - има достатъчно приходи в бюджета, които могат да се преразпределят за реализацията на проекти като този в Драгиново'', написа в заключение Цветан Цветанов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 99774