Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кандидатът на гражда...
Кандидатът на гражданите за кмет на София Мая Манолова към Движение „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата!

Кандидатът на гражданите за кмет на София Мая Манолова към Движение „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата!Информационен сайт „ДНЕС“


Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова благодари на Гражданско движение „ДНЕС“ за подкрепата.

В събота Движение „ДНЕС“ излезе с декларация в подкрепа на независимия кандидат: Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ“!

Така най-голямото гражданско движение в страната застана зад нея в битката за градоначалник на София. В позицията си Движението  се противопоставя категорично на нездравите амбиции на някои партии да присвоят за свои егоистични и пропагандни  цели гражданския характер на кандидатурата на Мая Манолова.

„Не може да подминем опитите на определени партии да обяздят, узурпират и очернят доверието на гражданите и по този начин да се възползват неискрено за своя сметка от огромното доверие и обич, което хората имат към Манолова! Противопоставяме се категорично на набезите им, както и на нездравите им амбиции да инкасират и присвоят за свои партийни цели гражданския характер на кандидатурата на Мая Манолова!“, се казва в становището на Движение „ДНЕС“.

Още в началото на месец септември доброволци от „ДНЕС“ заедно с граждани на София и други неправителствени организации издигнаха Мая Манолова за независим граждански кандидат. 

 

Пред граждани, НПО-та и доброволци от „ДНЕС“ Мая Манолова обяви, че ще се включи в кметската надпревара


Именно тогава Манолова обяви официално намерението си да влезе в битката за София, подавайки оставка като омбудсман

„Забравили сме да правим добро. Заедно се борим срещу групата на организираната алчност. Заедно с вас сме стояли зад общи битки и каузи. Кандидатирам се смело и почтено. Движение „ДНЕС“, вие сте ми на късмет. Успях тогава, ще успея и сега! Има нещо много символично, че за моето издигане тук са всички мои приятели от „ДНЕС“, каза бившият омбудсман и настоящ кандидат за кмет на София, на 2 септември пред участниците в неформална среща с граждани.

От този миг насетне, всеки ден Манолова недвусмислено и категорично дава да се разбере, че хората, а не партиите, са тези които са с нея и нейната битка, битка за доброто, интересите и бъдещето на столичани.

„Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! Нито на левите, нито на десните, нито на центристите. Тя е граждански кандидат. В тази връзка сформираме „граждански пояс“ – гарант за честна, справедлива и спокойна предизборна кампания на Мая Манолова – единственият независим, надпартиен кандидат за кмет на София. Ще бъдем гарант и за управлението на Мая Манолова – управление, работещо само и единствено за интересите на гражданите на столицата“, се казва в декларацията на Движение „ДНЕС“, която дойде в момент, в който партийни функционери от всякакви цветове се опитаха да замесят гражданската кандидатура на Манолова в междупартийните си битки.

Подкрепата от Движение „ДНЕС“ е ценна за г-жа Манолова, приятелска е, тя се основава на дългогодишната, близо 10 годишна съвместна работа – борбата срещу монополите, битката за правата на майките на деца с увреждания и Референдум 2016. 

 

Мая Манолова и Слави Трифонов с общ законопроект


Image result for мая манолова  с майките пред НС

Мая Манолова подкрепи българските майки в борбата им!


Мая Манолова и Анжелика Цокова от Движение „ДНЕС“ безусловно подкрепяха майките на деца с увреждания в борбата им срещу Системата и справедливите им искания за достоен живот.


Мая Манолова не е забравила и, че именно „ДНЕС“ я издигна и енергично  подкрепи за омбудсман през 2015, така тя успя постепенно  и се утвърди като  истински граждански защитник. Не остана безучастна към нито една от хилядите жалби на хората, бори се и победи Системата, заедно с родителите на деца с увреждания, отстоява правата и достойното заплащане на медицинските специалисти, учители, шивачки, миньори, въстана срещу монополите...

„Госпожо Манолова, през 2015-та година ние ви издигнахме за омбудсман! Не сбъркахме. Времето показа – решението ни бе правилно! Вие доказахте – работите енергично за хората и техните интереси. Следвайки своите принципи и гражданска отговорност, сега месец септември 2019-та година, ние, граждани от София, Движение „ДНЕС“ и неправителствени организации Ви издигаме за независим, надпартиен кмет на София! Заставаме зад Вас, за да спечелите и да се преборим заедно за правата и интересите на хората в столицата“, се посочва  още в декларацията.

„Днес“ подкрепя и стои зад Мая Манолова, защото тя не се поколеба и застана зад всички справедливи гражданските искания, не спря под натиска и заплахите от партиите и лидерите на статуквото, не се преклони нито пред управляващи, нито пред опозиция. Движението е подкрепя и  защото действа уверено и с размах, винаги е там, където гражданите имат нужда, не се страхува и помага. Има силата, знанията и желанието за истинска промяна, за добруване на всички.

Под „управлението“ на Йорданка Фандъкова София се превърна в мръсен, разбит и задъхващ се град. Растат проблемите с транспорта, паркирането, презастрояването, с чистотата на въздуха. Моделът на управление на ГЕРБ е порочен. Обявяват се обществени поръчки с предизвестен победител, а публичните средства се изразходват непрозрачно.

Ясно е! Столицата има нужда от нов, достоен, честен и отдаден политик-общественик!

Убедени сме – на 27 октомври София ще избере по-добрия, достойния кмет! И това безспорно е госпожа Мая Манолова – жената, която със своята искреност и енергия ще преобрази града ни в космополитен, но зелен, сигурен, спокоен и проспериращ град, с който да се гордеем всички! 

И този път промяната наистина идва! И ще "тръгне“ от София...! После в цяла България!

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова: Не съм упълномощавала никоя партия да представя гражданската ми кандидатура като междупартийна битка. Аз съм граждански кандидат и водя битката на гражданите!

Отворено писмо до Мая Манолова

Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване

Народното събрание в отговор до „ДНЕС”: 700-хилядната подписка срещу произвола на монополите доведе до законодателни промени в полза на гражданите

След три години забрава, 700 000-та подписка „Срещу произвола на монополите” на Гражданско движение „ДНЕС“ се разглежда в парламента

10 години стигат..., г-жо Фандъкова!

2018: Мая Манолова на гражданите

****************************************************************************************************

 

 

 

 


113123