Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Каракачанов призна: ...
Каракачанов призна: Кум съм на Пламен Бобоков

Каракачанов призна: Кум съм на Пламен БобоковВицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призна, че има връзка с русенския бизнесмен Пламен Бобоков, който бе един от задържаните при акцията по аферата БоклукГейт. Каракачанов заяви, че е бил кум на сватбата на Пламен Бобоков, а двамата братя познава от над 20 години.

„Когато преди 25 години, примерно, си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг - политик, трети става лекар, четвърти - журналист“, каза Каракачанов.

 

По думите му взаимоотношенията им са свеждали до срещали по семейни мероприятия, защото е кръстник на трите му деца.

 

„Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, хора работливи, хора, които започнаха от една гола поляна“, отбеляза още Каракачанов.

 

Припомняме, че братята Атанас и Пламен Бобокови попаднаха под прицелите на прокуратурата заради схеми с износ на отпадъци. Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

 

Заради аферата бе арестуван и зам.-министърът Красимир Живков от Министерството на околната среда и водите. Той бе освободен от поста си вчера.

 

Източник: https://frognews.bg/


127201