Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Катастрофата Фандъко...
Катастрофата Фандъкова! >> Здравков:

Катастрофата Фандъкова! >> Здравков: "Топлофикация" може да забави ремонта на "Графа"! Няма да има небостъргач в "Стрелбище"Наистина има желание от "Топлофикация София" да има ремонт на топлопроводи при улиците "Иван Шишман" и "Шести септември" и заради това ремонтите на настилките там ще се забавят. Това потвърди главният архитект на София Здравко Здравков.

За него "Топлофикация София" има вина в случая, защото е имало срещи със Столична община и от топлофикационното дружество нищо не са казали за ремонти в рамките на проекта по ремонт на настилките в центъра, около ул. "Граф Игнатиев". ЧЕЗ и "Софийска вода" си казаха какви са им намеренията в рамките на инвестиционния период, "Топлофикация София" сега се сети, стана ясно от думите на главния архитект. Ако се тръгне за ремонт на топлопроводна мрежа, ще бъде подписан акт 10 за забавяне на ремонта на пътните настилки, уточни пред БНТ Здравков. Той добави и, че се надява с ремонта на самата улица "Граф Игнатиев" да бъде приключено до края на този месец.

 

За това как изглеждат пейките на площад "Гарибалди", Здравков не даде оценка и само каза, че след като проектът е одобрен, трябва да бъде изпълнен. Ако нещо не се харесва, трябва да се каже при обсъждането на проекта, предупреди главният архитект и заради готвения ремонт при "Александър Невски".

На въпрос нормално ли е да се дават много пари за одобряване и реализация на проект и накрая да трябва елементи от проектите да се преправят и пак да се харчат пари, Здравков повтори, че всичко трябва да се изглажда в обсъждането.

Що се отнася до проекта за небостъргач в "Стрелбище", Здраков заяви: "Искам да кажа категорично – там няма да има небостъргач. Водим преговори да предложим терен, който да удовлетвори собствениците (бел. ред. - НИКМИ). В момента сме в поредица от дела (бел. ред. - има дело за незаконно направена от Столичния общински съвет заменка) – като приключим, да уредим това". А за другият скандален проект в София - "Златен век", коментира така: "Отново гениалното решение – небостъргач на два калкана". По думите му, сега предстои решение на съда по заповедта за спиране на небостъргача. Не съм издавал разрешение за обекта, не съм го презаверявал, категоричен беше Здравков и отрече да му е оказван натиск за жилищно строителство.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.actualno.com/

 


99471