Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кавгата в ГЕРБ прера...
Кавгата в ГЕРБ прераства в раздор: Дончев и Харизанов искат да похитят ГЕРБ от Борисов. Неговият изход е да...

Кавгата в ГЕРБ прераства в раздор: Дончев и Харизанов искат да похитят ГЕРБ от Борисов. Неговият изход е да...Видният кадър на "Отворено общество" Томислав Дончев изтърсил поредна фундаментална глупост: "Готови сме да преговаря протестиращите. Дано скоро момчетата и момичетата от площада станат депутати."

С кого точно мечтае да преговаря г-н Дончев? Може би с Васил Божков, организаторът на протеста според данни на прокуратурат Може би с Бабикян от "Информиран.нет", който се изживява като лице на революцията? Или с Минчо Спасов и Трайков, които пробваха саботаж в метрото? Или с Кърджилов, с Гошо от "Боец", с Йоло Денев?

В родината на "Отворено общество" - САЩ, е забранено да се преговаря с терористи, г-н Дончев сигурно е чувал.

 А тези типове са точно такива - декласирани социални елементи, криминални дегенерати с дебели досиета, половината - обвиняеми, лузъри с фашистко подсъзнание, жадуващи реванш.

Днес младият депутат от ГЕРБ Ненков преповторил тезата на Дончев - "Дайте да преговаряме, готови сме, какво - да не очаквате вадим водните оръдия?"

Ами да. Точно това очакват от властта близо два милиона софиянци, чийто живот е стъжнен в последните дни от блокадите на "протеста".

"Водни оръдия", "арест" и "сълзотворен газ" не са мръсни думи, а регламентиран арсенал за всяка жа.ндармерия по света, когато наложи да се справя с незаконни улични размирици. И да възстановява реда. Справка - Макрон, Вучич, Тръмп.

Всъщност Дончев, Ненков, Харизанов и още неколцина са "мозъчният" тръст на ГЕРБ, който вкара Борисов в настоящия хендек. Плюс "мислители" като Иван Кръстев - Квазимодо, големия разбирач от чужбина, мекерето на Прокопиев и Кристалина Георгиева. Именно те съветват премиера да не действа със здрава ръка и да не спазва закона. Защото това, видите ли, било мно "либерално" и "демократично".

Те са и в основата на интригите срещу Влади Горанов и Младен Маринов, които бяха прогонени от правителството, тъкмо когато имаше най-голяма нужда от тях.

Целта на Дончев, Харизанов и сие е да овладеят ГЕРБ с лицемерното мото "Време е да дойдат младите, дъртите - вън". Ерго - Борисов, Горанов, Маринов, Ципов, Паунов, Георги Марков да си ходят. Стига са ни се пречкали. Да идват капацитетите от Института по дясна политика, които в момента репетират за парламента от "Какао бийч" в Слънчака.

 Впрочем същата групичка навремето се погрижи и Цветан Цветанов да се махне от партията, защото им пречеше. Има сериозни данни, че "Апартамент гейт" е тяхно дело, подхвърлена информация към "Свободно Европа" и други медии около Прокопиев.

Сега Дончев и Харизанов уверено водят ГЕРБ към загуба на парламентарните избори. Все едно редовни или предсрочни. С вели тактика, че не трябва да се пипат "готините млади", които са на улицата и имат право да изразяват волята си. И че не трябва на никаква цена да се иска импийчмънт на президента, а напротив - да се търси диалог с него.

Той е готов в една капка да ги удави, те изуват гащи и говорят за диалог. Вместо отдавна, много отдавна да го приключат и държавата да се успокои.

Или са ужасно некадърни, или са самоубийци, или целят политическата смърт на Борисов. За да му превземат партийката.

Честно, не знам кой вече ще гласува за ГЕРБ, при положение че не са способни да подсигурят конституционното гражданско прав българина да се придвижва свободно. И че прогонва най-свестните си министри, за да угоди на някой си извънпарламентарно представен Христо Бойкикев.

Борисов не излъчва либерализъм, а слабост. Страх. Позволява на шепа лумпени да се гаврят с полицията и обикновените граждани.  И чрез Дончев и Ненков унизително протяга ръка за "преговори". В замяна среща подигравки и псувни.

Мъжкото е сам да отиде на Орлов мост - заедно с клетата кметица Фандъкова, и да ги призове да освободят кръстовищет Това наричам аз "преговори". Да застане лице в лице с тях и да разговарят. Ако не са склонни към компромиси, да им постави ултиматум - освободете Орлов мост до толкова и толкова часа, защото пречите на работния процес в София.

Ако ултиматумът не бъде изпълнен...да действа по закон. Да възстанови реда в София - със или без водни оръдия. Има начини и начини, важно е всеки процес да бъде управляван.

Така обаче повече не може да продължава. Хората са почнали да се самоорганизират в отряди за съпротива - сами ще взимат за в ръцете си, защото полицията не може да се справи.

Вандали нападнаха Дариткова пред БНТ. Нападнаха и Марешки. Нападнаха възрастна жена с бастун. Повредиха метрото. Някакъв бабаит - почитател на Мангъров, окрилен от анархията в София, удари чудесния композитор Хайгашот Агасян. Опустоши изложбата на Стефан Диомов пред "Кристал". Центърът е замязал на клоака - кашони, бирени бутилки, остатъци от консерви, екскременти, спринцовки.

Трябва ли нещо по-ужасно да се случи, че властта да се стресне

Или да разчистят София, или да си дават оставката. Третият вариант е гражданска война. И тя ще лежи на съвестта на всички - Радев, Борисов, Дончев, Божков, Нинова, Манолова, Бабикян...С големи букви ще изпишат имената им като разрушители на съвременна България. Предали народа си заради едното его...

Автор: Недялко Недялков

*Заглавието е променено от редакцията

 

Източник: https://pik.bg/

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Георги Марков: Приятели, с Харизанов и Сачева ГЕРБ е обречен

Раздор в ГЕРБ: Марков и Харизанов с остри коментари един към друг

Харизанов уволни Борисов и Георги Марков от плажа в Слънчака

 И ГЕРБ се цепи след БСП >> Цветанов обяви: Учредявам партия до септември! Няма енергия и доверие в партията на Борисов

Цветан Цветанов: Борисов живее виртуално, Георги Харизанов се готви за моя пост

 

 

 132170