Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кмет като мед..., Бо...
Кмет като мед..., Борисов и Марешки с пореден пирует!

Кмет като мед..., Борисов и Марешки с пореден пирует!Информационен сайт "ДНЕС"

 

„Едно магаре ми дайте, и него кмет ще направя“. Тези думи на Алеко Константинов, изречени от Бай Ганьо, са актуални и  днес. 

О, бедни Алеко, не знаеш колко си бил прав, колко пророчески са били словата ти, от които и нашият  премиер Бойко Борисов възползва се постоянно. Два века по-късно разбираме, че едно магаре може да не стане кмет, но поне може да се кандидатира и маса поразии да сътвори.

Имаме си традиция. В България във властта да влизат мутри, гешефтари, всякакви престъпници, трансформирани в бизнесмени. Заменят анцуга с костюм и хоп в парламента. Образец в това отношение е не кой да е, а родният ни премиер, бивш спортист, бивш телохранител. Примерите са много, а целта на „бившите“, но настоящи бизнесмени е ясна - лобизъм, чрез който да прокарат закони, с които да „изсветляват“ бизнеса си,  да премахнат конкуренцията... или пък чисто и просто да печелят яко от всичко, което носи и дава пари..., и това разбира се да е под закрила на власт, на прокуратура.

Такъв е и случаят с най-пресния кандидат-кмет аптекаря Веселин Марешки. През 1991 и 1992 г. ловко успява да навлезе в изключително слаборазвития тогава пазар на лекарства в България. И не си мислете, че дипломираният инженер изведнъж осъзнава, че фармацията е неговото поприще. Като типичен варненски гларус, той омайва точната чайка Светлана Александровна, съпругата на Марешки, която е кръвна роднина на... руския президент Путин. Обвързването със Светлана отваря силно хоризонта за основния бизнес на варненеца – фармацевтиката. 

През 2015 г. варненецът влиза в бизнеса и с бензиностанции, анонсирайки пред обществеността, че строи бензиностанция, за да снабдява собствените си фирмени автомобили!? Така днес равносметката след тази първа бензиностанция е над 400 аптеки и дузина бензиностанции. Дотук добре, зад всеки успял мъж стои една велика жена. Пошлостта обаче идва в деня, в който той решава да умножи богатството си на гърба на народа, влизайки триумфално в политиката. За целта още през 2005 г. основава партия Национално движение за свобода и демокрация, а на местните избори през 2011 г. участва като независим кандидат за кмет на Варна. През 2016 се кандидатира и за президент. Де що има апетитен пост и политически вакуум Веселин е там!  

Освен благини, внедряването по високите етажи на властта му осигурява и политически чадър. Срещу него има заведени дела за изнудване и за нанасяне на лека телесна повреда, които са спрени, поради вездесъщия депутатски имунитет. И това находчивият варненец е пресметнал добре. Бий, кради, трепи..., законът е с теб. Защото си богопомазан...

Марешки е разследван и за изнудване на собственици на малки аптеки, които е принудил да му продадат части или направо целия си бизнес. Разцветът на аптекарския му монопол започва, когато негов близък по партийна линия оглавява Изпълнителната агенция по лекарствата и започва да назначава подходящите служители, които започват целенасочени проверки срещу конкурентни аптеки и цели аптечни вериги.

Ето това е част от облика на най-пресния кандидат-кмет за София – Веселин Марешки. 

Кому е нужен такъв кандидат-кмет?!? И какво, по дяволите, прави такъв човек в парламента. Отговорът е прост: обслужва интересите на ГЕРБ и персонално  на Борисов. Нали знаете, краставите кучета се надушват. А и няма по-добра патерица от новопоявила се партийка със сговорчив лидер, която да разсее гласовете при едни избори

И се започва едно театро. „Воля“ са против едни какви си действия и решения на ГЕРБ, на коалицията, напускат парламента... и след няколко часа решават да не го напускат и се връщат. После искат оставки - на Сидеров, на Каракачанов. Дават самоотвержено имунитети, играят за евроизборите с Льо Пен, учат се как се печели циганска любов за избори. Думи, думи, думи. Панаири, панаири, панаири... Само дето Лили Иванова трябва да дойде и да я изпее.

След погрома на властта в Турция за кметския пост на Истанбул, родните шутове си повярваха, или ги накараха да си повярват, че могат да се настанят в стола на Данчето Фандъкова и да оглозгат огромния столичен бюджет. След Сидеров, защо не и Марешки да не се кандидатира. Ясно е, че няма да бъде избран, ясно е, че ще оберат поне частично негативния вот срещу ГЕРБ и Борисов. Само не е ясно защо ни правят на луди. Изглежда премиерът го е страх за кметския престол, още повече след като и половинката му Цветанов го няма, за да организира "правилно" местните избори и да привиква на помощ Веско и Волен. 

Но, господин министър-председател, патиците-патериците няма да помогнат на отдавна куцащия кон ГЕРБ. Атрофията е тежка, пораженията дълбоки...

Избирателите ще обявят своята епикриза наесен. Макар, че тя е ясна отсега...

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Изхвърляне: Марешки: Очаквам утре да ми затворят бензиностанциите! Пускам дизела и бензина на 1.99 лева днес!

Марешки използвал най-усърдно езика на омразата преди изборите

Марешки ходел на курсове при Каракачанов как се печели циганската любов

Циркът започва >> Марешки ще се кандидатира за кмет на София 

 

 

 

 "Мисля да се кандидатирам за кмет на София. Ще бъде шоу. Чувам, че Мая Манолова, Слави Трифонов ще участват. Ще направя една добра кампания. Хората в ”Люлин” ме разпознават много добре покрай бензиностанцииите, разкри Веселин Марешки."

Свързано изображение

Свързано изображение

 

 

 

 104603