Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кметът на район Панч...
Кметът на район Панчарево причаква избиратели пред секциите

Кметът на район Панчарево причаква избиратели пред секциитеКметът на район Панчарево Димитър Сичанов, който е и кандидат на балотажа днес, стои пред училище "Отец Паисий" в село Долни Лозен. 

Той спира гласоподаватели, ръкува се и разговаря с тях, видя репортер на OFFNews. На 10 мeтра от него стоеше униформен полицай. Репортерът ни зададе няколко въпроса на Сичанов, според когото той има право да стои пред училището и не нарушава закона. Сичанов каза още, че е дошъл преди десетина минути - което не е вярно според хората наоколо - и допълни, че никой не може да му забрани да стои пред училището.

Заедно със Сичанов бе и човек, когото той наричаше "колега". На въпрос и той ли е от община Панчарево, Сичанов отговори, че е от Лозен. Мъжът е новоизбраният кмет на Лозен. Според Сичанов всички кметове стояли пред училищата и в това нямало нищо нередно.

След частния разговор той се премести от входа на училището и се обърна към репортера ни с въпрос дали му разрешава да отиде да пие кафе. 

 

Сичанов обвини OFFNews в манипулации, заради материала за Галина Бел. Малко по-късно кметът на Лозен се върна отново пред училището. 

Очаквайте след малко видео от разговора със Сичанов пред училището. 

OFFNews получи сигнал, че новоизбраният кмет на Лозен е бил пред училището в Горни Лозен и също е разговарял с хората. Същия сигнал получихме и за кмета на Железница, който е бил и в коридорите на сградата.  

Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви пред OFFNews, че няма забрана кмет да се намира пред училище със секции за гласуване. 

.

 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Куцо, кьораво, сакато като чуе кмет... и вижда злато

Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години...

За папагалството на един архитект

Подлостта не познава граници преди избори

Вот или Not

Едни предварителни избори или... как да станат нещата по-справедливи и по-достойни

Отменете изборите...! И управлявайте во веки веков!116057