Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Кога захапеш кокала >> Сидеров: Виждам надежда за този общински съвет

Кога захапеш кокала >> Сидеров: Виждам надежда за този общински съветКато кандидат за кмет имах няколко послания към софиянци, които ще ги поддържам тук като общински съветник. Това каза общинският съветник от „Атака“ Волен Сидеров, цитиран от „Фокус“.

„Виждам надежда за този общински съвет, защото състава му е различен от предишния. Форматът и конструкцията е различна. Тоест нямаме доминация на управляващата партия. Това е добре, защото ще има баланс. Ще има предлагане на идеи, надявам се, те да стигат до отворената врата на госпожа Фандъкова, тя така обеща“, подчерта той.

Сидеров каза, че застава категорично зад това да има прозрачност, да се види на кого се дават поръчките.

„Аз си задавам въпроса защо има общинска фирма за чистота, а в същото време се дават двеста и шест милиона на частни фирми. На кои фирми се възлага ремонта и строителните работи в София. Защо са точно тези фирми. Всичко това до момента не е осветлено. Тук думите, които чух за прозрачност и достъп до информация, ги подкрепям категорично и ще работя за това“, каза още Сидеров.

„Аз бях кандидат за кмет. Имах няколко послания към софиянци, които ще ги поддържам тук като общински съветник. На първо място те засягат разпределението на бюджета. Парите, които са не малко, почти два милиарда, и, които в момента огромна част от тях отиват в големи частни компании, които по някакво съвпадение са винаги едни и същи. Това подлежи на проверка и ревизия“, обясни той.

„На ревизия също подлежи и ръководствата на общинските фирми. Те са 65 на брой. Повече от тях са болници и училища, но има и такива, които се занимават с услуги – транспорт, строителство, поддръжка. Също са на тъмно. Ние не можем да видим кой ги ръководи, как ги ръководи, по какъв начин върви оборот и бюджет. Всичко това предстои да бъде изсветлено, ще работя за това“, допълни Сидеров.

“Няма да подмина и лайтмотива на моята предизборна кампания – позорното зрелище наречено прайт или гей паради. Което до момента не намерихте смелост да го спрете. Надявам се този в състав на общинския съвет най-после да се намери смелост да сложи крайна на тази вакханалия . Имам и други полезни предложения, но се надявам да имаме време да ги чуем, да има отворена врата наистина, госпожо Фандъкова. Надявам се наистина да е така. Да се виждаме, да чувате какво ви казвам. От мен само полза можете да имате, не вреда“, подчерта той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: www.fakti.bg

 


116705