Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кой и защо си позвол...
Кой и защо си позволи да арестува български журналисти? Вижте цялата истина в

Кой и защо си позволи да арестува български журналисти? Вижте цялата истина в "Шоуто на Слави"Актуални гости в предаването бяха журналистите от сайта Биволъ – главният редактор Асен Йорданов и Димитър Стоянов. Стоянов беше задържан от ГДБОП, заедно с румънския си колега Атила Биру, докато извършват разследване именно за организирана престъпност. 

По думите на Асен Йорданов тяхното разследване разкрива с документи „за първи път от историята на целия ни преход“ цялата схема за корупцията, като става дума за стотици милиони източване на европейски средства и средства от българския бюджет. „Успяхме да докопаме база данни с двойно счетоводство на една от най-големите строителни фирми „Джи Пи Груп“, която се занимава с едни от най-големите строителни обекти“, разказа Йорданов. От казаното стана ясно, че в двойното счетоводство са били отбелязвани дори имената на държавните служители, на които са били давани рушвети.

„Разбрахме, че фирмите, които са субекти на нашето разследване, са започнали да си изпразват офисите от документите, които да унищожат. Притеснението е много сериозно, защото тази корупция засяга хора във властта и висшите нива на задкулисието в България.“ – каза Асен Йорданов. От сайта изпращат сигнали до главния прокурор, до МВР и до Бойко Борисов. Отговор получават само от пресслужбата на премиера, че „Борисов е разпоредил проверка“. Няколко часа по-късно от ГДБОП им съобщават, че са започнали проверка по случая.

Журналистите Димитър Стоянов и Атила Биру проследяват пътя на изнасяните документи до „къра“, до едно Радомирско село, където въпросните документи биват изгаряни. Когато обаче намират мястото, от храстите излизат униформени, които насочват към тях оръжие, а после и им поставят белезници. С журналистите няма връзка няколко часа и освен това им се налага да дават обяснения за случилото се. 

ВИДЕО

 

Цялото предаване от 14 септември 2018 г.


Източник:https://www.slavishow.com/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Вместо арест на журналисти – арест на държавата!
ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Страх и цензура са обзели българските медии!

Четвъртата власт - Бойкова власт, или как всяка диктатура започва с цензура и свършва с премахването ѝ от... народа! (ОБНОВЕНО)

ДНЕС в десет изречения: Тихо, трай! И си затваряй устата, за да не те арестуват (ОБНОВЕН)

Желязната завеса* на властта

Властта се опитва да забрави и „погребе“ Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!

Прасето, което подуши гербера


76223