Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Коя беше ти >> Радин...
Коя беше ти >> Радина Банкова: Ако ми се доверите, общ. администрация ще заработи по нов начин

Коя беше ти >> Радина Банкова: Ако ми се доверите, общ. администрация ще заработи по нов начин"Мотивацията ми да приема номинацията ми за кмет, е това, че не мога да гледам как хората около мен са обезверени и не виждат надежда за себе си и за децата си да останат в Ловеч, да живеят и работят тук при ситуацията, която се създаде в града през последните четири години", заяви Радина Банкова.

"Имам опит в бизнеса, по линия на Асоциацията на българските производители и износители на трикотажни облекла съм контактувала с представители на ключови министерства и на различни комисии в Народното събрание, работила съм по проекти със синдикатите и смятам себе си за един подготвен и успял човек, за когото е дошло време да направи още нещо за своите съграждани, приемайки номинацията за кмет.

Ако ми се доверите, ще направя така, че много неща в общината да се променят - да се заработи по нов начин, в партньорство с всички граждани, които милеят за родното си място. Всички дейности в общината са на критичен минимум, много хора заминават от града, ненамирайки тук условия за добра работа и живот. Сигурна съм, че знам как ситуацията трудно, но успешно, с участието на всички, може да се промени. 

При обиколките ми в селата видях как живеят хората в тях, лишени от всякакви комунални и социални услуги, трудно решават битовите си проблеми. Трябва ли да оставим всичко така? Единственото хубаво нещо са читалищата, в които хората пазят духа на българщината, макар че много от сградите имат нужда от ремонт, покривите им текат, от общината не им се отпускат средства за каквато и да е дейност", сподели още с жителите на Пресяка Радина Банкова.

Те от своя страна коментираха, че имат проблеми със сметосъбирането - новият камион на почистващата фирма не може да влиза в тесни улички. По думите им са необходими повече социални услуги за възрастните болни хора - за тях трябва да има специализирана помощ, защото децата им са на работа и не могат да им я оказват. Жителите на Пресяка поискаха от Радина Банкова такива срещи да има и след изборите, за да могат да споделят своите грижи и притеснения.

Според жителите на Гостиня, където Радина Банкова проведе среща, твърде висока е цената на питейната вода - с малките си пенсии не успяват да покрият всичките си разходи. Имат много идеи за работа в читалището, но от общината не им отпускат никакви средства, дори таксите за използването на залата се отчитат в общината, а не в читалището.

Те споделиха още, че са подготвили книга за селото, но нямат средства за издаването ѝ и получиха уверението на Банкова и на Минчо Казанджиев, трети в листата на кандидатите за общински съветници от Коалиция "БСП за България", че ще им бъде оказана помощ. Жителите настояха новият кмет и общинският съвет да се захванат здраво и да спасят болницата, защото за възрастните хора да отиват да се лекуват в други градове е голям проблем - свързано е с пътуване и с повече средства.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.fakti.bg/


114338