Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Който е записвал Бор...
Който е записвал Борисов, той ще го загроби – Гешев е готов с лопатата

Който е записвал Борисов, той ще го загроби – Гешев е готов с лопататаНай-важно е съдържанието на публикуваните досега разговори с гласа на премиера Бойко Борисов. Важен е обаче и въпросът, кой е имал възможност да запише тези разговори. Това, естествено е човек от най-близкото обкръжение на лидера на ГЕРБ. Само такъв би могъл да присъства до министър-председателя при различни обстоятелства, в неформална обстановка, през деня, късно вечер…

 

Кои са хората с подобен достъп до Шефа на изпълнителната власт?

 

Охраната?

Но тя невинаги е в кабинета или стаята, където Борисов провежда срещи и разговори. Възможно е някой служител на НСО да запише нещо, но е малко вероятно. Дори да бъдат изкушени със суми на които не може да се откаже, те нямат постоянен пряк достъп.

 

Секретарки?

Не е невъзможно, но те също не присъстват на срещите на четири очи или на телефонни разговори от кабинета на премиера. Те също могат да бъдат изкушени с подходящи суми, но не са много подходящи за подобна задача.

 

Сътрудници?

В тази категория определено мирише на предателство. Например Севда Арнаудова – не е изключено точно там да е крие „къртицата“. Само предположение. Те обикновено са амбициозни хора и ако им се обещае нещо подходящо и се подплати с няколко дебели пачки – работата е готова. Вече се убедихме от случаите с известни бизнесмени, че ги предават най-близките им сътрудници.

 

Приятели?

Борисов няма приятели в онзи смисъл, който хората придават на това понятие. Сам го е казвал. Но винаги е обграден от хора, които трябва да вършат неща, които не са за хорските очи. Те се кълнат във вярност, но понеже са алчни и ненаситни, могат да го предадат във всеки един момент. Особено ако виждат, че големи пари отиват към някой друг, а те смятат, че им се полагат на тях.

 

Васил Божков?

Слуховете, че бизнесменът притежава записи и видеа на политици, магистрати и бизнесмени в неподходяща среда и състояние са повече мит. Видяхме няколко есемеса с Владислав Горанов и Борисов, но това е далеч от очакванията. Вече се появяват съмнения, че въобще притежава такива компромати. Но изненади не бива да се изключват.

 

Цветан Цветанов?

Има място в списъка. Двамата баха много близки дълго време. Цветанов вярваше на Борисов и обратно. Дуетът се разсъхна, защото такава е диалектиката на силните обещания и фалшивата реализация. Но и двамата имат още амбиции, но Цветанов жадува реванш.

 

Службите?

Твърде, твърде възможно. Те практикуват този мръсен бизнес отдавна. Началниците в тях вярват, че компроматите им гарантират неприкосновеност или поне са материал за изгодни сделки. Вярно е, че чрез записи и видеа изкарват дебели пачки, но в крайна сметка ги захвърлят като носни кърпички, а те нямат смелостта да извадят разобличаващите материали. Спотаяват се и си харчат парите от корупцията.

 

Чужди служби?

Имат всички възможности. Американци, руснаци, британци, турци, французи… Със сигурност притежават много повече компромати, отколкото можем да си представим. Но с тях предпочитат да решават въпроси и проблеми с изгода за тях, не ги интересува интелектуалния, моралния или друг аспект на личността му. Ако стане наистина неудобен или съвсем се олее, ще го извикат някъде и ще му обяснят с две думи да си обира крушите…

 

Пеевски и Доган?

Можете спокойно да заложите на този тандем. Имат парите, връзките и знаят какво им трябва, както и кой може да го свърши. Разполагат със свои кадри в НСО, службите, близкия кръг до Борисов. Говори се отдавна, че Пеевски разполага и с техника последен писък, с която може да подслушва всеки навсякъде. Наблюдават Борисов и други, които са преценили, като Биг Брадър. Той знае това и сключва различни сделки, смятайки, че така е в безопасност. Не е. Тъкмо обратното: използват го докато е полезен, после го загробват.

 

От друга страна Борисов също има ресурс и хора от службите, които пък му докладват за Пеевски и Доган. Въпросът е кой кого в таза лайняна ситуация. Все пак тандема от ДПС има предимство, защото е зад завесите и пред обществото излизат много малко неща за тях. Докато Борисов прави гаф след гаф и вече е настроил ужасно много българи срещу себе си. Пеевски и Доган са траурната агенция, а Гешев е гробаря с лопата. След като закопаят Бойко, тези двамата ще се отърват и от Гешев, защото свидетели не са им необходими.

 

Ако ви прилича на криминален сюжет, значи сте на прав път – точно такъв е.  

 

Фрог Нюз

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Един премиер не говори така...! Псува, самоубива се символично..., но убива и своята партия, отблъсквайки почтените хора и завличайки всичко, а те мълчат?!

Ренета Инджова: Долу Борисов! Долу диктатора! Долу мафиота!

Това е пълен психопат! Въпреки гласа му в записа: „Не съм си позволил никого да обидя. Майка ми ходеше с люта чушка за всяка лоша дума“

Борисов за записа като всеки брутален лъжец: Не мога да опровергавам всяка лъжа

Борисов напълно изрещя! >> Отидете в Бояна, в Секвоя - запалете я тая къща, ако искате (видео)

Татяна Кристи: Никой достоен народ не заслужава да го управлява такъв корумпиран и неграмотен ПРОСТАК!132010