Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Коледният подарък за...
Коледният подарък за България е... в джоба на Борисов (ОБНОВЕН)

Коледният подарък за България е... в джоба на Борисов (ОБНОВЕН)Информационен сайт „ДНЕС“

Коментар на Благой Българанов


Политическият смърдоляк стана толкова гъст, че не се вижда... нито дядо Коледа, нито дядо Мраз! Нищо не се вижда! 

Оплетени в скандали, трагедии, обществено недоволство и смразяваща страната  бедност управляващите търсят неведомите пътища за собственото си оцеляване.

И докато храбрият оловен войник и виден международник – Бойко Борисов със сетни сили и с цената на безброй лъжи и гимнастики се опитва да замазва бруталните факти от действителността ни, от мрачна, та по-мрачна (цени, заплати, престъпност, далавера, след далавера, морален упадък...) , неговите другари по съдба падат един по един в торбата на шуробаджанащината.

А в тази грозна политическа мъгла - обикновеният, нормален българин загуби представа за моралните норми, за истинската стойност на нещата, за заобикалящата ни действителност и... закон.

На финала сме на една година, в която ключовата дума е - скандал. Нищо  друго освен скандал след скандал! Толкова много бяха те, че турболенцията вече не може да бъде овладяна и от ловкия и опитен Премиер. Напоследък   Бойко Борисов не изглежда вече като Властелина на всичко. Той не е и господар на положението, дори и в собствената си партия.

Трагично нали? Но пък логично! И очаквано.

Последните данни на близката до властта агенция „Маркет Линкс” показват „зловещи“ цифри за Борисов 3.

Народът не го ще. Народът не ги ще. Всичките. Народът не иска да го живее повече така. Народът е на улицата. Или ако не е симпатизира на протестите, иска предсрочни избори.

Съкрушително за управниците! А как иначе...

Пороят от скандали с властимащите не секва. Залива ни и даже потопява страшните проблеми от ежедневието.

Те - хората на Борисов един през друг объркват посоката. Излизат от нормата и от принципа. Навират ни постоянен и безпардонен  цинизъм. Показват ни своята безпомощна, но нагла  недосегаемост и управленска комплексарщина.

В критичен момент финансовият министър Владислав Горанов извика на помощ неволята или по-точно земетресението от 2012-та. Инфантилните му обяснения по скандала с апартамента са пореден нагледен пример как се жонглира от позицията на министър. Сгазването на морала от хората в топлите кресла оформят грозна гледка. Плашеща и недопустима за нормалните държави и най-вече за хората, за нас...

Законът и етиката тук не ги търсете. От къде да се почне и къде да се свърши в изброяването на „уникалните“ битови достижения и превъплъщения на нашето правителство...?! Отвсякъде далавера и погром.

Бившият регионален министър Николай Нанков се оказа, че живее също безвъзмездно в имот. На негова близка приятелка... За други депутати и властимеющи се носят легенди... 

10 месеца Ивайло Московски няма повдигнато обвинение за убийството на собственото си дете. Вицепремиер обижда деца инвалиди и плаши народа със саморазправа ако стане шеф на МВР. Военен министър, който е затънал в афера с български паспорти. Гинка на Бойко и Теменужка купува ЧЕЗ, Цецка като министър е 100 пъти по-зле от студентка 1 курс...! 

И още, и още 101 причини, поради които да хвърчат „оставки“, да има проверки, разследвания, възмездие...

Но къде в политическата мъгла и смърдоляк се загуби Бойко Борисов? В тази непрогледност и безнадеждност обхванала държавата, той търси спасение. Сменя декори. Лъкатуши. Приема оставки, други - не. Прави гаф след гаф оплетен в собствената си неопределеност и обърканост. Ремонтира  кабинета, недоволството не стихва. Мълчи и бяга надалеч. В чужбина. И крачи ли крачи  тежко и неуверено в страни към канавката.

Въздухът е много тежък, а усещането - за перманентна и масова  нестабилност. Асортиментът от скандалите е убийствен – дори и през декември. На българите не ни  е празнично. Крещим от погнуса. И от медийни промивки на мозъците ни. Защото си имаме нашите проблеми, нашия стандарт, нашата мизерия. Правим си сметки. Кърпим съдрания си семеен бюджет...

На Премиера – също не му е празнично. И той прави равносметки. Тежки и мъгляви. Като бъдещето му. 

Но идва Коледа! Време за надежди, сбъднати желания и чудеса.

България вече заяви - желае промяна, нови правила, нов ред, нови политици, предсрочни избори и по-добър живот.

Чакаме си най-големия Коледен подарък- от Бойко Борисов...! Чакаме си свободата, чакаме си истината, чакаме справедливостта...! 

Чакаме и ще го получим!


ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК


Image result for БОРИСОВ ОСТАВКА

Image result for БОРИСОВ ОСТАВКА


"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Международникът, който забрави за България* >> Борисов поиска от Путин съдействие за "Западните Балкани"

Социолозите от „Маркет Линкс”: 80% от хората подкрепят протестите, с 20% подкрепа, правителството се срива! България очаква предсрочни избори

10 месеца след смъртта на сина на Московски – виновен НЯМА

Още един безвъзмезден ползвател от властта >> Бившият регионален министър живеел безвъзмездно в имота още от 2011 г.

Слави Трифонов: За решаването на конфликта на интереси по света и у нас

 


83154