Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кольо Колев, агенция...
Кольо Колев, агенция „Медиана“: Има място за нова политическа формация, която да  помете политическия пейзаж

Кольо Колев, агенция „Медиана“: Има място за нова политическа формация, която да помете политическия пейзажАко се появи пропрезидентска партия, е възможно тя да помете политическия пейзаж. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ директорът на социологическата агенция „Медиана“ Кольо Колев за свалянето на политическото доверие на правителството от страната на президента и реакциите след това. С изказването си президента се позиционира по отношение на властта и определи разграничителните линии между себе си и управляващите. Според Колев ГЕРБ не задейства процедура по импийчмънт, за да не героизира президента и за да не срине авторитета си. Освен това управляващите няма да допуснат обединение на опозициите – лявата и дясната. Необходима е нова политическа формация, вън от лявото и дясното, която да успее да осъществи обединението на опозициите, каза още той.

„Не само има място, а има огромна ниша за това. Видно е, независимо от растящото недоверие, скепсис и отвращение от управлението на ГЕРБ, основната опозиционна партия не може да се заяви като ясна алтернатива. Очевидно обществото търси нещо различно. Това е огромната ниша, която съществува и скоро ще бъде запълнена. Възможни са предсрочни избори, на които да наблюдаваме повече от една алтернативни политически формации“, каза той.

Според Кольо Колев е възможна появата на нови политически субекти, които да променят политическия пейзаж и развитието на България в следващите години.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: Фокус

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Ако Слави и Мая се изправят с Президента!

Край ще има! Властта на Бойко сама го слага!

Анализ: Властта е в цайтнот. Страната се развива хаотично. ГЕРБ са се срастнали с държавата

Хиляди искат оставка на правителството! Блокираха София!

Защо Радев сега сваля доверието


121384