Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Корнелия Нинова: Бив...
Корнелия Нинова: Бившият член на БКП Бойко Борисов харчи чужди пари през прозореца на джипа си

Корнелия Нинова: Бившият член на БКП Бойко Борисов харчи чужди пари през прозореца на джипа сиБившият член на БКП Бойко Борисов твърди, че социалистите обичат да харчат чужди пари – тези, които раздава през прозореца на джипа си, не са негови. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Време е за сериозен разговор за приоритети. За нас това са приоритетите – демографска катастрофа, доходи и неравенства“, каза още лидерът на БСП.

„Знаем, че сега ще ни залеят с обяснения, как това не може да стане. Как е популизъм. Вчера чух от бивш член на БКП – Бойко Борисов, че социалистите много обичат да харчат чужди пари. Да му кажа, че и тези пари, които харчи през прозореца на джипа си, не са негови. Те са чужди, защото са на целия български народ“, допълни Нинова.

„Внасяме няколко законопроекта, с които искаме да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства“, подчерта Нинова.

„Тази седмица ПГ на „БСП за България“ започваме внасяне на няколко законопроекта. Не за пръв път, може би за трети бихме искали с тях да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства. Последната половин година няколко пъти се увеличават цените на ток, парно, вода, инфлацията расте, а близо 2 млн. души живеят под прага на бедността“, обясни председателят на БСП.

„Първо, внасяме за пореден път предложение за намаляване на ДДС на мляко, месо, брашно и продукти от брашно на 5%. Данъчни облекчения за млади семейства с деца, които са работили последните години, внасяли са си осигуровките. Отново внасяме искане за преизчисляване на всички пенсии“, каза още Нинова.

http://epicenter.bg

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/


 

 101848