Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Корнелия Нинова пода...
Корнелия Нинова подаде оставка! Орезилената лидерка предлага Кирил Добрев за заместник (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)

Корнелия Нинова подаде оставка! Орезилената лидерка предлага Кирил Добрев за заместник (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)Корнелия Нинова подаде оставка ще в началото на пленума на БСП, научи ПИК. Лидерката е обявила, че ще бъде свикан конгрес, на който да се определят правилата за избор на нов лидер. 

ПИК научи, че предложението е конгресът да бъде свикан до 15 дни. 

Преди минути Нинова е поискала за временно изпълняващ лидер да бъде избран Кирил Добрев, който бе неин заместник в партията досега и силно приближен. Това предложение на орезилената лидерка ще бъде гласувано от пленума. По думите на бившата синя приватизаторка, Добрев бил най-запознат с устава и щял да се справи с подготовката за избор на нов лидер, разкриват още източници на ПИК от пленума. 

Добрев е човекът, който заяви преди изборите, че пръв ще си подаде оставката, ако БСП не спечели категорично тези избори. "На следващия ден си подавам оставката", закани се тогава Добрев и затова сега социалисти очакват да последва Нинова, а не да я наследи. 

Припомняме, че преди повече от месец първо ПИК разкри, че антикорупционният орган КПКОНПИ провежда разследване срещу Кирил Добрев за сериозна корупционна схема, свързана с доставка на горива за милиони по обществени поръчки чрез подставени лица и конфликт на интереси. По тази причина с Нинова и Радев нападнаха председателя на КОНПИ Пламен Георгиев и поискаха промяна на закона, за да бъде избиран от президента, а не от парламента. 

Опитите й да се измъкне от оставката се оказаха напразни, тъй като както ПИК TV ви показа преди минути, почти всички знакови членове на Изпълнителното бюро категорично поискаха да освободи поста. Сред тях бяха Георги Гергов, Георги Божинов, Янаки Стоилов, Георги Пирински, Антон Кутев и Атанас Мерджанов. 

Както ПИК TV съобщи и показа страшна жега се заформи днес в централата на БСП на "Позитано" 20. Лидерката Корнелия Нинова свика спешен пленум на Националния съвет на столетницата след позорната загуба на изборите за Европейски парламент, на които бе бламирана от цялата партия чрез преференциите за Сергей Станишев, които го извеждат на втора позиция в евролистата им.

Нинова възнамеряваше днес да принуди най-висшето ръководство на партията да реши, че ще предизвика избор на лидер на БСП по новите правила, въведени от нея, според които за него трябва да гласува цялата партия, но преди това да накара местните структури на общинско и областно ниво да сменят ръководствата си, за да си подсигури гласовете, с които ще бъде преизбрана.

Нинова се канеше да извива ръцете на Националния съвет, който вече я бламира два пъти, да приеме правилата, по които за пръв път ще бъдат проведени преките вътрешнопартийни избори за лидер, и чак тогава ще подаде оставка, както обеща вчера. Дотогава БСП ще ръководи провалената лидерка.

Социалистите обаче са наясно с врътката, която е замислила, за да се циментира за още 4 години на лидерския пост, набутвайки и нови членове от ромски произход в БСП, затова са решени да дадат твърд отпор на окупарторката на партията и цялата ѝ клика на върха на столетницата начело с нея и дясната ѝ ръка Кирил Добрев, извършващ манипулациите и подмяната по места, за която ПИК съобщи преди всички.

Гледайте на живо по ПИК TV!

 

Ето какво каза Георги Божинов пред камерата ни: 

Вижте какво каза Георги Гергов пред ПИК TV:

Ето и изявленията на останалите социалисти във видеото на живо на ПИК TV:

 

Източник: https://pik.bg/

 

 


100845