Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Корнелия Нинова се п...
Корнелия Нинова се проваля с гръм и трясък след скандалите и чистката - социалисти бойкотират червеното сборище на Бузлуджа

Корнелия Нинова се проваля с гръм и трясък след скандалите и чистката - социалисти бойкотират червеното сборище на БузлуджаЧервеното сборище на Бузлуджа, което се провежда, в края на всеки юли или началото на всеки август преди депутатската ваканция, тази година е пред провал. Много от знаковите лица на столетницата вече са се отказали да се качат на историческия за социалистите връх с паметника във вид на летяща чиния, който се руши, но от БСП все не намират пари да го ремонтират, макар през последните 2 години лидерката Корнелия Нинова да потроши 25 милиона.

Причината е, че много хора са дълбоко оскърбени от грозната чистка на Нинова, при която тя отстрани от постовете им известни социалисти като Антон Кутев, Валери Жаблянов, Борислав Гуцанов само през последните дни заради това, че не подкрепят начина, по-който ръководи партията и по който проведе предизборната кампания за Европарламента и загуби европейските избори.

Социалистите се срамуват и от скандалите, в които лидерката им забърка БСП и особено от цирка, който разигра с обявената си оставка, заради която свика заседание на 49-я конгрес, на който обаче не я подаде и обезсмисли провеждането му, макар да разкара хората от цялата страна.

Още повече, че с поведението си около въпросната оставка и конгреса Нинова се е издала, че изобщо не познава устава. Националният съвет на партията подкрепи оставката й и желанието й да свика конгрес, който да я констатира. Нинова обаче поиска и още нещо - веднага да се отиде на пряк избор на нов лидер, в който да участва, както е според промените в устава.

Обявявайки оставката си, Нинова и обкръжението й си правели сметката, че тя ще престане да бъде председател на Националния съвет на БСП за кратко и ще иде на Бузлуджа да събира овации като току-що избран председател на партията.

Тогава обаче тя явно не си е дала сметка, че това не може да се направи, тъй като пряк избор се провежда при завършен мандат, а тя прекратяваше своя. Освен това краткото време преди провеждането на сбриката на Бузлуджа изобщо не позволява такива избори да се организират и проведат. Съответно конгресът можеше единствено да избере заместник на Нинова за завършването на нейния мандат, а тя незабавно да напусне кабинета си на "Позитано" 20.

Когато кликата й проумяла това, изпаднала в див ужас, разказаха пред ПИК социалисти. Затова решили Нинова в крайна сметка да не депозира оставка и организирала партийни колективи да пишат възвания тип "Мамо, на кого ни оставяш", проваляйки вече свикания конгрес.

"Нинова спечели битката, но изгуби войната. Явно дори не си представя как изглежда в очите ни след тези панаири. Хората се срамуват от нея. Да отидем на Бузлуджа, означава да одобрим разправата й с Жаблянов, с Кутев, с Гуцанов, с Гергов, с Краси Янков, със Сергей Станишев и с кого ли още не.

Това означава да подкрепим манипулациите на Кирил Добрев, да застанем зад унижението, на което подложиха и много други социалисти със заслуги към партията, които са я бранили и не са отстъпвали от позициите й в най-тежките времена.

Никога! Никога не можем да застанем зад такава политика и такова отношение, което не може да се окачестви по друг начин, освен като антисоциалистическо и подло", категорични са червени фактори пред ПИК.

В крайна сметка на тазгодишната Бузлуджа ще се съберат да се радват на Нинова редови социалисти, които не знаят нищо и не се интересуват от това и  с еднакъв успех биха се радвали, на който и да било лидер, както са го правили досега, и провалени червени, които знаят всичко, но подло и лицемерно се подмазват на Нинова, защото са наясно, че след нея пътищата за тях към високите етажи на партията ще са затворени поне задълго.

 

Източник: https://pik.bg/

 

 


106948