Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Коронавирусът в Бълг...
Коронавирусът в България: Белгия забрани пътуванията до цели райони в България

Коронавирусът в България: Белгия забрани пътуванията до цели райони в БългарияБелгия забрани пътуванията до цели райони в България

Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Кралство Белгия, включи части от България в забранителен списък за пътувания, се разбира от съобщение на Министерството на външните работи. Страната е разделена на оранжева и червена зона, в последната несъществените пътувания, в които влизат и туристическите, са забранени. 

В т.нар. "Оранжева зона" попадат централната част на Северна България, както и югоизточния и южния централен район. В тях пътуванията следва да се извършват при повишено внимание, указват белгийските власти. За всички пътуващи от България до Белгия се препоръчва тестване за коронавирус и оставане под карантина.


"Червената зона" включва Североизточен и Югозападен район, в които влизат София и северното Черноморие. За еня пътуванията на белгийски граждани не са разрешени или възможни, посочва МВнР. Всички български граждани, които пътуват до Белгия от тази зона, подлежат на задължителна карантина и тест.

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 


132347