Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Корупция на тъмно, з...
Корупция на тъмно, закриляна от Фандъкова и ГЕРБ >> Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

Корупция на тъмно, закриляна от Фандъкова и ГЕРБ >> Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на СофияОбединение от три фирми ще отговаря за северозападните квартали на столицата

7 компании ще отговарят за реконструкциите и аварийните ремонти по софийските улици за следващите 4 години. Тази обществена поръчка е една от най-големите на Столичната община с прогнозна обща стойност от близо 117 милиона лева.

TrafficNews показва кои фирми ще ремонтират софийските улици и булеварди, както и кои пътни артерии са заложени за реконструкция.

Това, което прави впечатление в две от позициите – за зони от централна градска част и северозападните квартали, е ниската стойност, за която ще се извършват ремонтните дейности. Освен планираните ремонти, фирмите ще трябва да реагират на аварийни ситуации по трасетата. Дейностите, предвидени в договора са от цялостно преасфалтиране до кърпежи и реконструкция на пешеходни зони.

Двете фирми могат да усвоят до 16,6 милиона лева за дейностите, изискани от Възложителя.

В Зона I, включваща централните квартали „Витоша”, „Лозенец” и „Триадица”, ще отговаря „Трейс Груп Холд” АД.

“Tрейс” ще ремонтира участъци от няколко големи булеварда – „Евлоги и Христо Георгиеви”, „Никола Вапцаров”, „Цар Борис III” и „Симеоновско шосе” и „П.Ю.Тодоров”. Освен тях ще отговаря и за малки квартални улици в трите квартала като „Козяк”, „Панорамен път” и др.

Според търговския регистър капиталът на „Трейс Груп Холд”АД е на стойност от 24 200 000 млн. лв. с управител Боян Стоянов Делчев, а в управителния съвет влизат Росица Йорданова Динева – Георгиева и Десислава Иванова Любенова. От началото на годината „Трейс” участва в две обществени поръчки към Столична община на стойност 8,4 млн. лв. и 11, 5 млн. лв. През последните години компанията е усвоила над 1 млрд. лева по различни европейски програми и поръчки на държавата и общините.

В другата си част обществената поръчка засяга кварталите „Овча купел”, „Красно село”, „Красна поляна” и „Банкя”. Те ще бъдат поддържани от фирмата „ДЗЗД Банкя Зона 2”.

Фирмата ще отговаря за участъци от няколко големи булеварда - "Христо Ботев", "Акад. Иван Е. Гешов", бул. "Ген. М. Д. Скобелев" , "Вардар" и "Възкресение". Освен по булевардите фирмата ще кърпи и по 8 улици в кварталите, попадащи в предвидената зона като улица „Вечерница”, „Боряна”, „Дойран” и др.

„ДЗЗД Банкя Зона 2” е консорциум от 3 други фирми – „Инжстройинженеринг ЕООД”, „Автомагистрали София” ЕООД и „Пътища София” ООД.

Първата е с капитал от 730 000 лева, управлявана от Милен Гочев и Пламен Стилянов. Участвала е обществени поръчки на обща стойност 377 милиона лева, а в последните години печели предимно в община Варна и Добрич.

Втората с едноличен собственик Методи Аврамов притежава капитал от близо 540 000 лева. Досега участва в една обществена поръчка през 2008 г. в община Вълчи дол на стойност 90 000 лева.

Капиталът на „Пътища София” ООД според търговския регистър е едва 40 лева, а управителите - Константин Георгиев и Мария Петрова.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.fakti.bg/bulgaria/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Столична община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен парк

А досега какво правихте?! >> Фандъкова: Ще проверим обществените поръчки, засягащи Столична община

Неудобно ѝ било! Айде оставката и фащай пътя за Чамкория

Катастрофата "Фандъкова" >> Дъждът изкара наяве още недъзи на ремонта по "Графа"

 

 


 


97701