Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Корупцията у нас е с...
Корупцията у нас е симбиоза между престъпност, управление, съд и прокуратура

Корупцията у нас е симбиоза между престъпност, управление, съд и прокуратураКорупцията ни прави много бедни и обезсмисля държавата. Ние сме като Италия през 80-те години, когато прокурорите се страхуваха да подпишат заповед за арест. Това каза в предаването „Тази сутрин“ политологът Цветанка Андреева.

Тя сподели, че се съмнява управляващите да са декларирали всичките си доходи. Много пари се държат в офшорки, влагат се в оръжия и скъпи автомобили, добави политологът.

„Ние сме в ЕС и трябва да се сравняваме със западните страни. Не бива да се съревноваваме нито с Китай, нито с Русия. Корупцията не е просто един даден рушвет, а е симбиоза между престъпност, управление, власт, съд и прокуратура. Това изражда обществото“, каза Андреева.

„Скандал е и заплатата на Пеевски от 44 580 лева, тъй като е стъпил в парламента, само за да даде клетва. Цифрите са различни, но скандалите са едни и същи“, коментира политологът.

„Схемата КТБ прави България „пионер“ в много отношения. Бием дори Италия. Когато се източат 7 млрд. лева, това е огромно престъпление“, каза още тя.

 

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Турски корнишон. Директно от управляващите!

Внимание! Милицията идва!

Моралът – не го търсете ТУК

Как ГЕРБ ще борят корупцията? С (не)зависим орган, от който нищо не зависи!72154