Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Край ще има! Властта...
Край ще има! Властта на Бойко сама го слага!

Край ще има! Властта на Бойко сама го слага!Коментар на Райна Знаменкова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

За края на това правителство, третото на Бойко Борисов иде реч.

Този край на 10-годишното управление на Бойко Борисов витае не отскоро във въздуха. За него се мисли и говори не от социолози, политолози, коалиционни партньори, депутати и други разни..., а от хората.

Края на „Борисов 3“ го искат вече и т.нар. обикновени граждани. Народът го иска.

Хората искат промяна. Неотложно е. Тези, мнозинството бедни българи, които живеят на минимална работна заплата, майките, болните, пенсионерите...

Тези, които все още имат дребен и среден бизнес. Тези от Перник, Ботевград, Сливен... и онези заринатите от балите европейски боклук. Тези българи, които дишат всеки ден седем пъти над нормата мръсен въздух и плащат ли плащат свръхвисоките цени на монополистите.

Като теглим чертата – милиони българи ежедневно са на ръба. Недоволстват и упрекват виновника за проблемите си. А кой е той – Бойко Методиев Борисов, човекът който управлява разпадащите се институции и държава вече близо 20 години, откакто стана гл. секретар на МВР през 2001 г.

Логично ли е тези милиони българи да са снели доверието си от правителството? Логично и очаквано е!

Е, тогава е логично и обръщението на президента Румен Радев, с което той свали политическото си доверие от властта, поради факта, че натрупаните проблеми в управлението на страната нямат аналог в българския преход.

 

Обръщение на президента Румен Радев към народа (04.02.2020)


Сигурно е прав Бойко Борисов, казвайки че не го интересува мнението на президента, но...! Тук става въпрос за истината. Казана високо, ясно и категорично! От мнозинството българи.

Това е! Държавата потъва ден след ден в кризи, скандали и фалш. Правителството е в нокаут. Проснато на земята и безсилно да реши проблемите, които само създаде, благодарение на некадърното си, безхаберно и корумпирано управление.

Вижда ли Бойко Борисов, че системите на държавата не работят, разпадат се?

Вижда ли, че напрежението и недоволството растат?

Вижда ли, че бягството от вина и отговорност чрез шеги, популизъм, временни решения и безогледно раздаване на пари не може да продължава?

Изглежда е късоглед... и не вижда толкова надалече.

Е, ние виждаме!

– Виждаме как в 21 век повече от 300 000 българи в цялата страна нямат вода. А както е тръгнало водната криза ще стане повсеместна и унищожителна.

– Виждаме екокатастрофата! Виждаме, как България е превърната в сметището на Европа. И ще продължи да приема боклука на другите, защото някои печелят стотици милиони евро. И отчисляват.

– Виждаме как монополистите продължават да тънат в комфорт и са с безгранични права. Сметките за ток, вода и парно растат регулярно и неконтролируемо. Цените по магазините също.

– Виждаме как се печелят избори. Нечестно! Фалшифицирано! С чували! На практика купеният и корпоративният вот, насърчаван и толериран от ГЕРБ, предрешава нашия избор!

 

 

– Виждаме разпада на здравната, образователната, социалната и пенсионната системи.

– Виждаме как се замазват проблемите и не се правят реформи в нито един сектор.

– Виждаме как се запушва устата на свободното слово, а медиите са напълно поставени в услуга на управляващите.

– Виждаме как тихо, полека, но все по-усърдно властта работи за задкулисието. В интерес на определени бизнес кръгове.

– Виждаме как чрез държавните институции се преследват неудобните. Тези, които вече не си плащат за политическия чадър или пък говорят открито срещу недъгавото управление. Тези, чийто бизнес трябва да се преразпредели.

– Виждаме как институциите не работят. Как ята чиновници безхаберстват, но охотно се възползват от благините, премиите и придобивките.

– Виждаме чудовищната корупция, която е навсякъде – най-вече по висшите етажи на властта, и която се пипа с ръкавици, за да не се засегне властта.

– Виждаме липсата на морал и етика. Всякакви човешки ценности са чужди на политическата вихрушка.

– Виждаме демографската катастрофа. Българите са намалели с почти 3 милиона за 30 години. Защо ли?!?

– Виждаме как страната е на дъното на абсолютно всякакви класации

 

Ние сме аутсайдерите на Европа, а по ред показатели и в света. Ние сме най-бедните, нещастни... безнадеждни за бъдещето си европейци.

Това правителство и управление води до разпад на държавността, лишава ни от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Казваме ние гражданите. Това каза президентът Румен Радев.

Зад неговите думи заставам и аз, и вие, очевидно и мнозинството граждани. И леви, и десни, и безпартийни. Подкрепяме го, защото е прав. Защото от „Дондуков 2“ прозвучаха оглушителни и основателни аргументи. Казвани и от Мая Манолова, и от редица неправителствени организации. Истинските аргументи скандираха и хиляди хора на жълтите павета преди седмица и в този петък.

Логично е – милиони българи смятат, че е време кабинетът Борисов 3 да подаде оставка.

И сякаш отново се явява призракът на 90-те години! Помните ли „Боянските ливади“? Повтаря ли се отново всичко?

През 1992 г. пред дом № 7 в “Бояна” президентът д-р Желю Желев се разграничи от правителството на Филип Димитров. Това събитие отпреди почти 30 години преобърна или поне вкара в други коловози демократичния преход.

А помните ли как Росен Плевнелиев (най-безличният президент в най-ново време) свали доверие от Пламен Орешарски, а днес яростно критикува Радев за същия акт спрямо Борисов?!

 

Президентът Росин Плевнелиев гневен заради избора на Пеевски, сваля доверието си от Пламен Орешарски

 

Когато едно управление е калпаво, изчерпано и безпомощно – трябва да си ходи. Да бъде свалено! Да отговаря за провала си, да му се поиска сметка.

Политическа война ли е? Лидерски дуел ли е? Борба за рейтинг ли се води? И това няма значение. Има значение единствено това, че живеем зле, че институциите работят за властта и себе си, че обществото е обхванато от натрапчивото усещане за безалтернативност и безпомощност.

Но каквото и да било то, и обикновено съперничеството между Румен Радев, Бойко Борисов и неговия ГЕРБ, то това народът въобще не го интересува. Неглижирайки институции, проблеми и действителност, г-н Премиерът върви уверено напред, отивайки в самозабравата си бавно, но сигурно към естествения си и логичен край!

Арогантността и опростачването станаха драстично безцеремонни и прекалено шокиращи... При все това действителността все повече и повече не може да се замаскира, както и управленската немощ.

България живее ден за ден.

България живее между скандали, вражди и кризи. България е във всепоглъщащ хаос. България катастрофира от самодоволството на политическата клика, но България не може да загуби и още една година! Просто няма време.

А и всичко си има край, дори и лошото! Дори и Бойко Борисов!

 

Прокуратурата разследва около проверка на КПКОНПИ срещу Десислава Радева

Нарушиха ли закона прокуратурата и ДАНС с подслушването на президента?

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Анализ: Властта е в цайтнот. Страната се развива хаотично. ГЕРБ са се срастнали с държавата

Хиляди искат оставка на правителството! Блокираха София!

Защо Радев сега сваля доверието

Близо 70% нямат доверие в правителството

Слави: Защо сме на 111-о място по свобода на словото? Защото “булю-булю-булю…!

За Борисов обратното броене започна ли?

"Малките пред големите": Манолова в подкрепа на обикновения човек, Движение "ДНЕС" застана зад новия проект!

Национална стратегия за заличаване на България

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

За Борисов журналистите са мисирки, а човек от президентството - келеш 

Готови ли сме за настъпилия крах на Борисов?

Доц. Даниел Смилов: На път е да се разгори якобинска вакханалия, жертва ще падне целият обществен ред 

Почти като скръбна вест

Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и край

Лъжи на килограм! >> Вместо ръст на заплатите, сестрите пак получиха обещание

Продължаваме да горим... от бедност и отчаяние. Достатъчно!

По образованието и здравеопазването ще ни познаете

Hикой не може да обещава като теб

Прилича на преврат: Борисов вече нищо не може да направи

От разследване срещу шефа на ВВС прокуратурата вади данни за престъпление на Радев 

Държавата - убиец № 13 (ОБНОВЕН)

 

 


121357