Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Красен Кралев деклар...
Красен Кралев декларира различни цени на един и същи имот в

Красен Кралев декларира различни цени на един и същи имот в "Драгалевци"Има огромни противоречия в имотните декларации на спортния министър Красен Кралев. Той декларира имот в столичния квартал „Драгалевци”, който обаче не е отразен в декларацията на КОНПИ. През 2017 г. Кралев обявява една цена на имота, а 10 години по-рано коренно различна. Коя е вярната, пита в предаването „ЕвроДикоФ” журналистът Веселина Томова.

През 2017 г. Кралев декларира, че е купил къща от 740 квадрата за 529 000 лв. Посочва, че с имота се е сдобил през 2013 г. В същото време през 2007 г. той е декларирал същия имот, но на много по-ниска цена - за 48 000 лв. В крайна сметка кога е придобит този имот и на каква цена?, пита Томова.

През 2016 г. спортният министър не декларира никакви парични спестявания, но през 2017 г. – обявява 286 000 лв. налични средства. Следва въпросът за година как е спестил тези средства и откъде ги е взел?, пита Томова.

Тя изтъкна, че жители на Варна твърдят, че Кралев има апаратемент в комплекс „Слънчев ден”, както и огромна къща с басейн на морето.

 

Източник: https://frognews.bg/


96030